Saltar navegació. Anar directament al contingut principal (Tecla d'accés S)

Secció d'utilitats

Accés a clients

Faci's client

Fi de la secció d'utilitats

ca

Està vostè a:

  1. Inici
  2. Nosaltres
  3. Notícies

Banca March - Crecemos con valores, crecemos juntosNotícies

Comença el contingut principal

A Banca March volem mantenir-lo sempre informat. Per això li oferim en aquesta secció la possibilitat de conèixer tot allò que li interessa.

30/04/2020

March AM veu oportunitats d'inversió en megatendències, empreses familiars i renda fixa

 • La gestora remarca la importància de tenir una visió a mitjà-llarg termini per aprofitar les oportunitats que s'obren.
 
March Asset Management (March AM) , gestora del Grup Banca March , ha identificat les àrees que podrien sortir beneficiades en el context de recuperació de la crisi de la COVID-19. Les millors oportunitats se centren en tres grans àrees: megatendències de futur, empreses familiars i renda fixa (vegeu l'informe complet d'Estratègies de March AM i el vídeo de José María Ortega, conseller director general, en aquest enllaç ).
 
Els gestors de March AM esperen que es produeixin transformacions importants que donaran lloc a oportunitats relacionades amb els canvis demogràfics (creixement i envelliment poblacional, urbanització creixent del planeta...) i en els hàbits de consum (que fan prevaler la salut, el comerç en línia...), així com en la cura del medi ambient (sostenibilitat). Invertint-hi es busca generar més creixement i rendibilitat que quan ho fem per mitjà d'un enfocament tradicional. La diversificació és clau, i una de les formes més eficients d'obtenir-la és a través de fons d'inversió.
 
Des del punt de vista de March AM, aquesta situació ha desencadenat un major suport a companyies sostenibles, corroborat per la creació del "Pacte Verd" entre diferents països de la UE. Aquest fet augmenta les probabilitats que es produeixi un increment de les subvencions en sectors com ara renovables, que suposaran un dels alçaprems més importants per a la recuperació econòmica d'Europa.
 
Empreses familiars
 
Diversos estudis realitzats per March AM i l'IE Business School confirmen que les empreses familiars baten els índexs locals dels seus mercats als països analitzats, obtenint una rendibilitat molt superior a la generada pels índexs locals per a nivells de risc similars o fins i tot inferiors. Segons aquests estudis, en els períodes de temps analitzats l'empresa familiar ha demostrat que és més rendible que la no familiar, amb nivells de ROE més elevats, ja que té una mirada més a llarg termini, accionistes de control i menors nivells de deute financer.
 
Podem esperar que la crisi de la COVID-19 afecti en menor manera les empreses familiars que altres companyies, i fins i tot que se'ls obrin oportunitats: moltes companyies amb caixa neta positiva podran aprofitar per fer adquisicions i no patir problemes de liquiditat. A més, en el context actual hi ha poques oportunitats d'invertir en companyies de gran qualitat com Roche, Walmart, Berkshire Hathaway, Oracle, Remy Cointreau, Sodexo, AB Inbev, entre d'altres, a uns nivells de preu atractius. Segons els gestors de March AM, les empreses familiars tenen capacitat per sortir més ràpidament i molt més enfortides de la crisi que les empreses no familiars.
 
Oportunitats en renda fixa
 
Els bancs centrals estan adoptant les mesures necessàries perquè aquesta situació no afecti el sistema financer, a diferència del que va passar el 2008. En aquest sentit, és possible aprofitar les ineficiències de mercat en formació de preus en el mercat de crèdit.
 
Els estímuls monetaris i fiscals adoptats a Europa i als EUA, amb programes de compres de bons sense precedents històrics, incloent-hi crèdit d'empreses, han suposat un gran suport al mercat de renda fixa, amb una reducció dràstica de diferencials que redunda en un augment del preu dels bons, aportant la liquiditat que era tan necessària en els mercats a mitjan març.
 
J osé María Ortega, conseller director general de March AM, va assegurar: "En un context com l'actual és important tenir una visió a mitjà-llarg termini per aprofitar les oportunitats d'inversió en els mercats financers. L'equip de gestió de March AM ha demostrat una gran consistència per superar tant els cicles econòmics com les distorsions puntuals, i aconseguir retorns interessants per als seus partícips a llarg termini".
 
En aquest sentit, cal recordar que The Family Businesses Fund, l'estratègia basada en empreses familiars cotitzades, va aconseguir una rendibilitat del 47,72 %* en el període de cinc anys finalitzat el 31 de desembre de 2019 i Mediterranean Fund, centrat en l'economia dels oceans i l'aigua i amb criteris d'inversió ESG, va guanyar un 6,90 %* des del seu llançament al setembre de 2019 i fins al 31 de desembre del darrer any. Per la seva banda, Fonmarch, el fons més antic d'Espanya, va obtenir una rendibilitat positiva en anys tan volàtils i de mercats tan complexos com el 2008 i 2009.  

Cercador de notícies

Fi del contingut principal