Saltar navegació. Anar directament al contingut principal (Tecla d'accés S)

Secció d'utilitats

Accés a clients

Faci's client

Fi de la secció d'utilitats

ca

Està vostè a:

  1. Inici
  2. Nosaltres
  3. Notícies

Banca March - Crecemos con valores, crecemos juntosNotícies

Comença el contingut principal

A Banca March volem mantenir-lo sempre informat. Per això li oferim en aquesta secció la possibilitat de conèixer tot allò que li interessa.

29/03/2021

Banca March redueix a zero l'emissió de gasos amb efecte d'hivernacle per consum elèctric i culmina la seva transformació energètica perquè el 100 % del subministrament sigui sostenible

  • El 2020 Banca March va iniciar un procés de transformació per a la compra d'energia 100 % verda, i actualment tota l'electricitat utilitzada per l'entitat ja procedeix de fonts renovables, la qual cosa redueix a zero l'emissió de gasos amb efecte d'hivernacle de l'entitat per aquest concepte.
  • Després d'aquesta reconversió, l'energia hidràulica que es fa servir per al consum elèctric del banc evita l'emissió anual de prop de 1.400 tones de CO2.
  • Com a entitat especialitzada en banca privada i assessorament a empreses, aquest avenç s'emmarca en l'estratègia de sostenibilitat de Banca March, que integra en el seu model de negoci l'objectiu doble de portar a terme les seves operacions generant un impacte positiu en la societat i de desenvolupar un oferta creixent de productes i serveis sostenibles.

Banca March ha culminat el seu procés de transformació energètica i anuncia que el 100 % del seu consum elèctric és actualment d'origen sostenible. Aquest avenç s'emmarca en l'estratègia de sostenibilitat de l'entitat, derivada de la filosofia que inspira el seu model de negoci: el Creixement Conjunt dels grups d'interès i, especialment, de la societat. Aquest posicionament suposa integrar en el model de negoci l'objectiu doble que l'operativa del banc generi un impacte positiu en la societat i en els seus grups d'interès, així com de desenvolupar un oferta creixent de productes i serveis sostenibles de banca privada i assessorament a empreses.

El 2020, Banca March va iniciar un procés perquè totes les compres d'energia elèctrica fossin 100 % verdes, que ha culminat en un nou contracte de subministrament que garanteix que tota l'electricitat que consumeix el banc és d'origen sostenible, procedeix de fonts hidràuliques i està certificada per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC). Gràcies a aquesta transformació, Banca March elimina les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle en el seu consum d'electricitat i reduirà les emissions anuals de CO2 en més de 1.400 tones.

Sonia Colino, directora de la Unitat de Desenvolupament, Comunicació i Marca de Banca March, va assenyalar: "El compromís de Banca March amb la sostenibilitat no és nou, ja que forma part del seu model de negoci, inspirat des dels orígens en una filosofia de Creixement Conjunt de clients, empleats, accionistes i, especialment, la societat. Com a entitat especialitzada en banca privada i assessorament a empreses, això es tradueix en una oferta creixent de productes i serveis de finançament i inversió sostenibles, però també implica incorporar aquest compromís al funcionament mateix de l'entitat. Des de Banca March hem fet un pas significatiu per tenir cura del medi ambient i fer front al canvi climàtic culminant el nostre procés de transformació energètica en el termini d'un any, de manera que en l'actualitat tota l'electricitat consumida és ja d'origen sostenible i, com a conseqüència, les emissions a l'atmosfera de gasos amb efecte d'hivernacle per consum elèctric han passat a ser zero a Banca March ”.

Un banc compromès amb la sostenibilitat

El compromís del banc amb la sostenibilitat es reflecteix en tots els seus àmbits d'actuació. Així, Banca March forma part del Pacte Mundial de l'ONU, la iniciativa per la sostenibilitat corporativa més gran del món, com a soci Signatory. Juntament amb 690 entitats espanyoles i 1.590 a tot el món, pretén alinear els seus objectius amb les polítiques i els plans que fomenten aliances amb governs, la societat civil i el sector privat per assolir els objectius de l'Agenda 2030 impulsada per les Nacions Unides.

La millor proposta de finançament i inversió sostenibles

A Banca March, la visió de la sostenibilitat va més enllà d'operar de manera respectuosa amb el planeta, ja que busca aconseguir un Creixement Conjunt dels grups d'interès i, especialment, de la societat. Per això, des de fa més de 90 anys l'entitat aprofita la transformació en oportunitats de creixement i en noves formes d'invertir i estalviar de manera responsable.

1. Finançament sostenible

En línia amb el seu compromís de convertir-se en un dels impulsors principals del finançament sostenible, l'entitat ha formalitzat en els últims sis mesos finançaments sostenibles per un total de 420 milions d'euros. Concretament, s'ha signat amb Barceló Hotel Group un finançament estructurat per import de 80 milions d'euros per a l'execució de projectes sostenibles. Així mateix, Banca March ha concedit finançament sostenible directe a diverses empreses del sector alimentari i, des de la Unitat de Solució de Finançament d'Actius, es desenvolupen projectes d'eficiència energètica amb companyies hoteleres.

2. Inversió en megatendències de futur

El gener del 2020, Banca March va engegar Next Generation, una estratègia que permet als estalviadors invertir en tres megatendències que l'entitat ha identificat com a font potencial de rendibilitat en els propers anys. Revolució 4.0, sostenibilitat i medi ambient, i demografia i estil de vida. Aquesta estratègia es declina en diverses modalitats de producte i s'ofereix sota una modalitat de gestió delegada (GDC), com a fons d'inversió i com a pla individual d'estalvi sistemàtic (PIES). D'aquesta manera, els estalviadors poden invertir en oportunitats d'inversió que no només generaran rendibilitat, sinó que contribueixen a configurar el futur.

L'estratègia Next Generation inverteix en una cartera de fons temàtics de tercers que els experts de Banca March analitzen de manera detallada i constant. Pel que fa a sectors, la tecnologia té una presència significativa dins de la composició de la cartera. Dins de la temàtica Revolució 4.0 s'hi inclouen idees d'automatització, robòtica, digitalització, fintech i intel·ligència artificial. Pel que fa a sostenibilitat i medi ambient, s'identifiquen estratègies d'inversió en energia, canvi climàtic, agricultura, aigua i sostenibilitat. Per últim, en demografia i estil de vida s'hi afegeixen alternatives d'alimentació, hàbits de consum, salut i tercera edat.

3. Invertir en la preservació d'oceans i mars

Mediterranean Fund és un fons temàtic de March Asset Management que inverteix en empreses vinculades a l'economia dels oceans, així com a la gestió i el tractament de l'aigua, i destina el 10 % de la comissió de gestió a projectes de recuperació i preservació dels recursos del mar. El 2020 va obtenir una rendibilitat acumulada del 10,55 %, superior a la de l'índex de referència, situant-se entre els fons líders de la seva categoria i acumulant una rendibilitat positiva des del seu llançament fins al tancament de l'any passat del 18,20 %.

Mediterranean Fund participa amb l'organització internacional Oceana en l'elaboració d'un estudi que analitza l'impacte dels plàstics en els ecosistemes marins. Així mateix, l'entitat col·labora amb la fundació Save The Med amb la finalitat de continuar posant en pràctica la filosofia de sostenibilitat de Mediterranean Fund.

4. Inversió de private equity centrada en la transició energètica

Tikehau Capital, la gestora d'actius alternatius i inversions, va anunciar a l'abril del 2020 la creació del seu primer ELTIF (European Long-Term Investment Fund, fons europeu d'inversió a llarg termini) en exclusivitat per als clients de Banca Privada de Banca March.

El vehicle ELTIF, dedicat a la transició energètica i gestionat per Tikehau Investment Management, ofereix als clients de Banca March accés a oportunitats d'inversió en private equity amb enfocament en transició energètica, replicant el fons Energy Transition Fund de Tikehau Capital, llançat en col·laboració amb Total SA l'any 2018. Aquest fons presenta una estratègia diferenciadora que té per objectiu aconseguir retorns atractius i accelerar la transició energètica.

5. Inversió responsable i sostenible/Inversió d'impacte

Banca March, juntament amb el grup suís J Safra Sarasin, referent mundial en inversions sostenibles, inverteix en productes d'inversió que aposten pel medi ambient. Amb Amundi-CPR, boutique especialitzada en inversió d'impacte, el banc ha llançat un vehicle de renda variable que incorpora com a vector l'impacte esperat de la inversió en el medi ambient i en la Societat.

6. Invertir en infraestructures sostenibles

Banca March ha reforçat la seva oferta de coinversió adquirint, juntament amb Mirova (Natixis IM), Engie i Crédit Agricole Assurances, sis centrals hidroelèctriques a Portugal. Fidel a la filosofia d'alineació màxima d'interessos, Banca March comparteix inversions amb els clients i posa a la seva disposició projectes basats en actius reals als quals, d'una altra manera, els seria difícil accedir.

El projecte, que s'emmarca en el compromís de Banca March amb la inversió sostenible, tindrà una vida estimada de vuit anys, període en el qual s'espera que la cartera d'actius hidroelèctrics adquirits sumarà un estalvi en emissions de CO2 equivalent a 70.000 hores de funcionament.

Cercador de notícies

Fi del contingut principal