Noticias

Comienza el contenido principal

Banca March facilitarà a l'empresa familiar malaguenya l'accés a finançament alternatiu

23 marzo 2023 Categoría: General

  • L'entitat ha tingut una trobada amb l'Associació Andalusa de l'Empresa Familiar (AAEF) per exposar les diferents vies de finançament que ofereix l'entitat més solvent del sistema espanyol, amb un nivell CET 1 del 17,66 % i la taxa de morositat més baixa, de l'1,23 %.
  • L'activitat de Banca March en Banca Corporativa es focalitza en finançament alternatiu, direct lending, solucions de tresoreria a mida i cobertures de riscos. El 2022, els actius sota gestió de Banca d'Empreses van augmentar un 22,1 % i el nombre de clients, un 7,9 %.
  • Banca March compta amb tres oficines a Màlaga i s'està ultimant l'engegada d'un centre de negocis situat a l'Alameda Principal.  La província suposa el 45 % del volum de negoci de Banca March a Andalusia, que va ser de prop de 1.300 milions d'euros amb un creixement del 36 % respecte del mateix mes del 2021.

Banca March facilitarà a les empreses familiars malaguenyes l'accés a finançament alternatiu. Aquesta és una de les conclusions de la trobada Creant Sinergies, organitzada juntament amb l'Associació Andalusa d'Empreses Familiars (AAEF) a l'Hotel Vincci Selección "Posada del patio", a Màlaga..

L'esdeveniment ha servit per exposar als empresaris de la ciutat les diferents vies de finançament que ofereix l'entitat per enfortir i expandir els seus negocis amb la garantia del banc més solvent del sistema financer espanyol, amb un nivell CET 1 del 17,66 % i la taxa de morositat més baixa, de l'1,23 %..

Luis Ordóñez, director de la Unitat de Mercats de Capitals i Finançament Sindicat de Banca March, va fer una ponència sobre mecanismes i productes de finançament alternatiu al bancari tradicional, tant en instruments de curt termini, com ara programes d'emissió de pagarés i eurocommercial paper, com en instruments de mitjà i llarg termini, com ara les emissions de bons i les col·locacions privades de préstec a clients institucionals. "El finançament alternatiu ha de ser considerat com un complement al finançament bancari i no com una substitució euro per euro del finançament atorgat pels bancs", va manifestar Ordóñez. En aquest context, Banca March és una entitat líder en la provisió d'aquest tipus de finançaments per a les empreses familiars, amb un recorregut sòlid des del 2014, any en què es va crear l'àrea de Banca Corporativa de l'entitat.

Andrea Ortega, directora de la Unitat de Solucions de Finançament d'Actius de Banca March, va exposar el tipus d'operacions que realitza el banc al voltant del finançament d'actius singulars, permetent a les companyies de determinats sectors considerats estratègics obtenir fonts alternatives de fons i als inversors en aquestes operacions obtenir rendibilitats atractives.

Javier Parreño, director de la Unitat d'M&A de Banca March, va presentar els serveis d'assessorament en transaccions corporatives, posant com a exemple algunes de les operacions en què Banca March ha participat com a assessor especialitzat d'empreses familiars. Això no obstant, Parreño va defensar la necessitat de creixement de l'empresa espanyola per generar valor als seus accionistes. "Una de les millors vies per escometre el creixement d'una companyia és l'inorgànic, sempre que es generin les sinergies operatives i que permeti accelerar el pla d'expansió de l'empresa". En aquest moment, i malgrat la conjuntura, va afegir Parreño, "l'empresa familiar espanyola té l'oportunitat de créixer via adquisicions; encara hi ha liquiditat per part dels fons de capital privat, que estan a disposició d'aquest segment d'empreses per facilitar-ne el creixement”.

Aposta per Màlaga

Banca March compta amb tres oficines a Màlaga i s'està ultimant l'engegada d'un centre de negocis situat a l'Alameda Principal. La província suposa el 45 % del volum de negoci de Banca March a Andalusia —que va assolir prop de 1.000 milions d'euros al final del desembre del 2022, amb un creixement el 36 % respecte del mateix mes del 2021—, que també aglutina el 58 % dels clients de Banca Privada de l'entitat a Andalusia i el 55 % dels de Banca d'Empreses.

Banca March és l'únic banc espanyol entre les millors empreses per treballar a Màlaga, a Espanya i a Europa, segons els rànquings corresponents de Millors Empreses per Treballar que elabora la consultora Great Place To Work®, una de les més prestigioses a escala internacional pel que fa a gestió de persones i talent.

Carlos Carrasco, director de Zona d'Andalusia de Banca March, assegura: "Màlaga és una peça clau en el nostre pla de desenvolupament. I ho és per l'enorme potencial econòmic que té la província, la seva capacitat d'atracció d'inversions altíssima i el seu posicionament internacional destacat. En aquest moment, Màlaga representa el 21 % de l'economia andalusa i des de Banca March volem seguir donant suport a aquest desenvolupament econòmic oferint a particulars i empreses les millors propostes de Banca Privada i l'assessorament més especialitzat sota el guiatge dels millors professionals”.

Fin del contenido principal

.