Saltar navegació. Anar directament al contingut principal (Tecla d'accés S)

Secció d'utilitats

Accés a clients

Faci's client

Fi de la secció d'utilitats

ca

Està vostè a:

  1. Inici
  2. PSD2

Banca March - Crecemos con valores, crecemos juntosPSD2

Comença el contingut principal

La nova Directiva europea de serveis de pagaments (PSD2) ja ha estat incorporada a Espanya amb l’entrada en vigor del Reial Decret Llei 19/2018

Què és PSD2

PSD2 és la nova Directiva europea de serveis de pagaments per la qual es modifiquen les clàusules dels següents contractes

  • Servei de Banca a Distància
  • Targetes de dèbit i crèdit
  • Comptes corrents i d’estalvi

El seu objectiu principal és incrementar la protecció dels usuaris de serveis de pagament en garantir la seguretat de les transaccions efectuades amb els nous medis digitals, targetes, internet i mòbils i en donar accés a una oferta creixent de serveis de pagament innovadors a nivell europeu.

Quins canvis i beneficis li aporta PSD2 com a usuari de mitjans de pagament

MAJOR SEGURETAT I INFORMACIÓ
  • Es limita a 50 euros la seva responsabilitat per les pèrdues derivades d’operacions de pagament no autoritzades com a conseqüència de la sostracció o el robatori indegut de les targetes o un altre mitjà de pagament, sempre que s’hagi complert amb les obligacions de custòdia dels mitjans de pagament i contrasenyes. Amb la normativa anterior el límit era de 150 euros.
  • Agilitza els terminis de resolució de reclamacions, passant de 2 mesos a 15 dies hàbils.
  • Reforça els requisits de seguretat en l’autenticació, amb la fi d’evitar la suplantació d’identitat o el robament de claus.
NOUS SERVEIS D’INFORMACIÓ DE COMPTES I INICIACIÓ DE PAGAMENTS.

Aquests serveis poden ser prestats pel banc o altres proveïdors de serveis de pagament registrats i que comptin amb l’autorització i supervisió del Banc d’Espanya.

  • Serveis d’informació sobre comptes: proporcionen a l’usuari del servei de pagament informació agregada sobre un o diversos comptes de pagament mantinguts en els seus proveïdors de serveis de pagament, i així poden facilitar dades globals i immediates de la seva situació financera. Requereix el consentiment previ del client, que elegeix els comptes que desitja agregar i que el podrà revocar en qualsevol moment.
  • Serveis d’iniciació de pagament: permeten als intermediaris garantir el pagament del consumidor al comerciant com a alternativa als pagaments amb targeta. És imprescindible el consentiment previ del client

Des de Banca March, i sempre per raons justificades i per evitar accessos no autoritzats o fraus, es podrà denegar a aquests proveïdors l’accés al seu compte de pagament. Per motius de seguretat, ens posaríem en contacte amb vostè si es donés aquesta situació i necessitéssim la seva confirmació.

EXECUCIÓ D’ORDRES DE PAGAMENT

Les operacions de pagament realitzades en euros s’executaran, com a màxim, el següent dia hàbil a la recepció de l’ordre de pagament.

Totes aquelles modificacions que suposen un benefici per a vostè resultaran d’aplicació immediata. Si no estigués d’acord amb les noves modificacions dels contractes, podria resoldre’ls sense cap cost. En cas contrari s’entendrà que les accepta. Pot sol·licitar a la seva oficina les últimes condicions aplicables als seus serveis de pagament. .

 

Informació Tècnica

ENTORN DE PROVES PSD2

En els següents enllaços trobarà tota la informació necessària per a connectar-se a la nostra API en l’entorn de proves Sandbox. Aquest servei està dirigit a empreses i professionals interessats a actuar com TPP (Third Party Payment Service Providers) i establir una relació de confiança amb Banca March i els seus clients.

Fi del contingut principal