Saltar navegació. Anar directament al contingut principal (Tecla d'accés S)

Secció d'utilitats

Accés a clients

Faci's client

Fi de la secció d'utilitats

ca

Està vostè a:

  1. Inici
  2. Nosaltres
  3. Notícies

Banca March - Crecemos con valores, crecemos juntosNotícies

Comença el contingut principal

A Banca March volem mantenir-lo sempre informat. Per això li oferim en aquesta secció la possibilitat de conèixer tot allò que li interessa.

29/04/2020

Moody's ratifica el ràting de Banca March en A3 amb una perspectiva "estable" i ressalta la fortalesa del seu perfil de crèdit, solvència i liquiditat

  • La valoració dels dipòsits a curt termini de Banca March es manté en P2.
 
  • Moody's destaca la robustesa del perfil de crèdit, la ràtio de capital i la posició de liquiditat de l'entitat, així com l'estabilitat dels seus ingressos en un context de tipus d'interès baixos. 
 
L'agència de qualificació creditícia Moody's ha ratificat la qualificació de Banca March per als dipòsits a llarg termini en A3 amb una perspectiva "estable", de manera que encara és una de les entitats millor valorades del sistema financer espanyol, per davant del Regne d'Espanya (en l'actualitat Baa1). La valoració dels dipòsits a curt termini del banc es manté en P2.
 
Moody's descriu la perspectiva com a "estable", ja que "les qualificacions actuals ja tenen en compte l'evolució que s'espera dels fonamentals financers del banc en els pròxims 12-18 mesos".
 
Al seu informe, la firma d'avaluació destaca el " sòlid perfil creditici del banc, amb ràtios de solvència que se situen entre les més altes del sistema bancari espanyol i una posició de liquiditat robusta que es recolza en una disponibilitat d'actius líquids elevada". L'agència de qualificació assenyala com a elements de la fortalesa creditícia del banc: una marca consolidada a les illes Balears, la comunitat d'origen de l'entitat, així com en els segments de banca corporativa i de banca patrimonial, que dona suport a "beneficis estables i recurrents", ràtios de capital robustes i una liquiditat elevada liquiditat, recolzada per l'àmplia base de dipòsits del banc.
 
Moody's destaca l' exposició reduïda de Banca March a actius problemàtics, ja que, gràcies a una política de crèdit "prudent", l'entitat presenta millors indicadors de qualitat dels actius que la mitjana del sistema, tant pel que fa a la ràtio de morositat (NPL sobre els préstecs totals del 2,3 % al juny del 2019, enfront del 5,1 % del sector en aquesta data), com a cobertura de crèdits dubtosos (al voltant del 55 % al juny de l'any passat, per sota del 58,75 % del sector), amb una menor necessitat de dotacions derivades de la millora dels indicadors de qualitat patrimonial de Banca March.
 
L'agència de qualificació ressalta també les ràtios de capital robustes del banc, amb una CET1 del 16,15 % a la darreria de 2019 i una estructura d'ingressos que es recolza fonamentalment en el negoci especialitzat de gestió patrimonial i banca privada, així com en els ingressos per serveis de la filial Inversis: "Les comissions i els ingressos per prestació de serveis representen prop del 50 % del marge d'explotació del banc, la qual cosa garanteix cert grau d'estabilitat d'ingressos en un context de tipus d'interès baixos i marges d'interessos decreixents". Aquests ingressos, afegeix Moody's, han augmentat substancialment des de 2014, "compensant en gran manera la caiguda del marge d'interessos des d'aquell any".
 
Moody's també apunta a la " còmoda posició de liquiditat" de Banca March gràcies a l'extensa base de dipòsits de l'entitat.
 
IMPACTE DEL CORONAVIRUS EN EL SECTOR BANCARI
 
Moody's assenyala al seu informe que és previsible que la qualitat dels actius i la rendibilitat dels bancs espanyols es debilitin com a conseqüència d'un augment dels crèdits problemàtics, "tot i que la durada de la disrupció i les seves implicacions per al conjunt de l'economia i el sector bancari espanyol dependran de la contenció del virus i de la recuperació gradual de l'activitat econòmica, cosa que resulta difícil de predir".  

Cercador de notícies

Fi del contingut principal