Saltar navegació. Anar directament al contingut principal (Tecla d'accés S)

Secció d'utilitats

Accés a clients

Faci's client

Fi de la secció d'utilitats

ca

Està vostè a:

  1. Inici
  2. Nosaltres
  3. Notícies

Banca March - Crecemos con valores, crecemos juntosNotícies

Comença el contingut principal

A Banca March volem mantenir-lo sempre informat. Per això li oferim en aquesta secció la possibilitat de conèixer tot allò que li interessa.

30/09/2019

March A.M. llança Mediterranean Fund

  • March A.M. Destinarà un 10 % de la comissió de gestió a projectes de recuperació i preservació dels recursos del mar.
  • March A.M. llança a Espanya un nou fons temàtic que invertirà en empreses i sectors l’activitat de les quals està relacionada directament amb els oceans i mars, així com amb el subministrament, tractament i utilització de l’aigua.
  • La gestora del Grup Banca March reforça amb aquest nou producte el seu lideratge en la gestió de fons temàtics i ofereix una alternativa per aquells inversors que vulguin tenir exposició en una àrea clau de creixement futur.

March Asset Management (March A.M.), gestora de fons del Grup Banca March, amb més de 6.000 milions d’euros en actius sota gestió, anuncia avui el llançament de Mediterranean Fund, que invertirà en empreses vinculades a l’economia dels oceans, definint-la com les activitats que directa o indirectament fan servir els recursos del mar o hi tenen lloc, així com a la gestió i tractament de l’aigua.

Mediterranean Fund és un fons temàtic que cerca invertir en dues tendències de gran potencial, relacionades amb els objectius de desenvolupament sostenible marcats per les Nacions Unides per al 2030: els oceans com a fons de riquesa i la necessitat de la seva preservació i l’aigua com a bé escàs i imprescindible per a la vida al nostre planeta. La vessant social del nou fons es plasma així mateix en el compromís de March A.M, que destinarà un 10 % de la comissió de gestió a projectes de recuperació i preservació dels recursos del mar. D’aquesta manera, els inversors de Mediterranean Fund col·laboraran amb causes que afavoreixen l’ecosistema marí.

Per crear la cartera de Mediterranean Fund, l’equip de gestió de March A.M ha identificat un univers de més de 750 companyies, els ingressos de les quals estan lligats directament als oceans i mars, o bé al subministrament, tractament i ús de l’aigua. La varietat de companyies i sectors relacionats amb el mar i els oceans en què el fons pot invertir és molt elevada i abasta sectors com el consum, l’energia, la indústria, la salut o les utilities, entre d’altres.

El fons estarà gestionat per Íñigo Colomo, director d’Inversions de March A.M. La diversificació global del fons sense limitacions d’exposició, en no seguir un índex de referència, serà una de les seves grans fortaleses i està previst que, per començar, la distribució geogràfica per zones de negoci sigui, aproximadament, d’un 50 % a Europa, un 35 % a Amèrica del Nord, mentre que el 15 % restant correspondrà a Àsia. Per tant, aquest fons suposa una gran oportunitat per a inversors que cerquin diversificació geogràfica per a la seva cartera, així com tenir exposició a una sèrie de sectors amb ampli potencial de creixement a futur, amb el segell de qualitat de March A.M., caracteritzat per la prudència i els resultats a llarg termini. El fons presenta diferents classes per a cada tipologia d’inversor, per la qual cosa es podrà invertir des d’una participació mínima d’uns 10 euros.

Rita Rodríguez Arrojo, vicepresidenta de Banca March, va afirmar: “Banca March cerca una rendibilitat responsable amb impacte per a tots els grups d'interès. Per mitjà de Mediterranean Fund, Banca March s’uneix als esforços per a la recuperació i preservació del mar Mediterrani, que és precisament on s’enfonsen les seves arrels. El nostre compromís amb el Creixement Conjunt, base de la nostra filosofia centenària, ens exigeix una gestió que contribueixi a un model econòmic més integrador i sostenible”.

José María Ortega, director general de March A.M., va explicar: “El nostre arrelament amb el mar Mediterrani i el nostre compromís amb la sostenibilitat feien necessari completar la nostra varietat de solucions amb un producte com Mediterranean Fund. March A.M. ha demostrat una gran capacitat d’obtenir retorns positius a llarg termini per mitjà dels seus fons temàtics. Creiem que el moment actual és el més apropiat per a un fons centrat en l’economia del mar i la gestió de l’aigua, tant pel seu valor econòmic, com pel seu valor mediambiental”.

Íñigo Colomo, director d'Inversions de March A.M., va assenyalar: “L’equivalent al Producte Interior Brut anual del mar, el que es coneix com Gross Marine Product, faria de l’oceà la setena economia més gran del planeta. Creiem que Mediterranean Fund és una eina única al nostre mercat perquè els inversors puguin accedir a un univers d’inversió amb oportunitats poc explorades, amb alt potencial i estabilitat a llarg termini.”

March A.M., la gestora espanyola líder en fons temàtics

Mediterranean Fund ve a reforçar l’àmplia trajectòria d’èxit de March A.M. en la gestió de fons temàtics. El seu equip de gestió de renda variable ha assolit interessants rendibilitats amb productes com March Vini Catena o The Family Businesses Fund.

El fons centrat en la cadena de valor del vi registra una rendibilitat anualitzada del 4,72 %, a cinc anys. Un èxit que s’ha vist acompanyat amb una bona acollida per part d’inversors, havent assolit un patrimoni sota gestió proper als 170 milions d’euros. Per la seva banda, The Family Businesses Fund ha obtingut un 4,87 % anualitzat al darrer quinquenni.

D’aquesta manera, Mediterranean Fund s’afegeix a ambdós fons temàtics per mitjà de la seva SICAV luxemburguesa March International, SICAV, els actius sota gestió de la qual assoleixen els 850 milions d’euros a finals d’agost.

Cercador de notícies

Fi del contingut principal