Saltar navegació. Anar directament al contingut principal (Tecla d'accés S)

Secció d'utilitats

Accés a clients

Faci's client

Fi de la secció d'utilitats

ca

Està vostè a:

  1. Inici
  2. Nosaltres
  3. Notícies

Banca March - Crecemos con valores, crecemos juntosNotícies

Comença el contingut principal

A Banca March volem mantenir-lo sempre informat. Per això li oferim en aquesta secció la possibilitat de conèixer tot allò que li interessa.

28/11/2019

March AM destinarà part dels ingressos del fons d'impacte mediambiental Mediterranean Fund a l'organització internacional Oceana per a la conservació dels ecosistemes marins

 
  • March Asset Management (AM) donarà part de la comissió de gestió del fons d'impacte mediambiental Mediterranean Fund als projectes de Oceana, l'organització internacional sense ànim de lucre més gran dedicada a la conservació dels oceans.
  • Oceana i Save the Med completen les institucions que canalitzaran la contribució del Grup Banca March per a la preservació dels oceans a través de Mediterranean Fund.
  • El fons temàtic de March AM destina un 10% de la comissió de gestió a projectes per a la conservació del mar com els que impulsen aquestes fundacions.
  • Oceana aborda la lluita per la conservació dels mars mitjançant la creació d'àrees marines protegides o la recuperació de pesqueres, l'eliminació de la pesca il·legal i la lluita contra la contaminació per plàstics.

March Asset Management (AM), la gestora de fons de Banca March, ha anunciat avui un nou acord amb Oceana, l'ONG internacional més gran dedicada a la conservació dels oceans. Gràcies a aquesta col·laboració, la gestora destinarà part de la comissió de gestió de Mediterranean Fund, el seu nou fons d'impacte mediambiental, al suport de les campanyes de recuperació, millora i conservació dels oceans promogudes per Oceana.

 José María Ortega, conseller director general de March AM, ha assegurat: “El prestigi d'Oceana en la seva incansable tasca a favor de la recuperació d'ecosistemes marins encaixa perfectament amb la filosofia de Mediterranean Fund. El fons està tenint un gran acolliment entre els inversors i estem convençuts que el component solidari del producte, juntament amb l'excel·lent labor dels seus gestors són els factors clau del seu èxit”.

El mes d'abril passat, March AM va recollir el guardó a la Millor Gestora de Renda Variable 2018 a la XXX edició dels Premis Expansión-Allfunds, que organitzen l'esmentat diari econòmic i Allfunds Bank.

Pascale Moehrle, directora executiva d'Oceana a Europa, ha explicat: “El mar és la resposta a molts dels grans desafiaments del nostre planeta, des de la lluita contra el canvi climàtic fins a l'aliment de milions de persones. És imprescindible preservar-ne els ecosistemes i fer un ús responsable dels seus recursos. Sense oceans sans, no tenim futur.”

La Fundació Oceana treballa des de la seva creació el 2001 en la protecció i restauració dels mars i oceans, la qual cosa la converteix en l'organització internacional més gran centrada en aquestes activitats a escala mundial.

Oceana ha aconseguit preservar ja 12 milions de quilòmetres quadrats d'oceà a tot el món i ha promogut campanyes per a la conservació del Mediterrani. A través d'aquestes activitats ha aconseguit fites com la protecció legal de quatre espècies de corals d'aigües fredes en risc d'extinció en aquest mar, l'ampliació del Parc Nacional de Cabrera o la creació de zones protegides de pesca al Canal de Menorca.

  L'acord se suma al ja aconseguit amb la Fundació Save the Med i s'emmarca en les activitats que promou el Grup Banca March a través de Mediterranean Fund per a la preservació dels ecosistemes marins. A aquestes donacions s'hi sumen també les accions de neteja de platges a les Illes Balears i Canàries impulsades directament per l'entitat. Tot això, els ha permès aconseguir el Premi a la Competitivitat del Clúster Marítim Espanyol, que reconeix la trajectòria de l'entitat, així com la seva estreta relació amb el món marí des dels seus orígens, que es reafirma amb el llançament de Mediterranean Fund.

Oceana i Save the Med es complementen en els seus respectius abastos per complir els objectius de solidaritat del Mediterranean Fund, ja que la primera és una institució global que treballa en tots els oceans del món, mentre que la segona adopta un enfocament més local i se centra en els mars que envolten Espanya.

Fons d'impacte mediambiental

Els acords de col·laboració que ha signat March AM amb Oceana tenen com a finalitat posar en pràctica la filosofia de sostenibilitat de Mediterranean Fund. És un fons temàtic d'impacte mediambiental que vol invertir en dues tendències de gran potencial: els oceans com a font de riquesa i la necessitat de la seva preservació i l'aigua com a bé escàs i imprescindible per a la vida al nostre planeta. Totes dues estan relacionades amb els objectius de desenvolupament sostenible marcats per les Nacions Unides per al 2030.

El compromís d'assignar una part de la comissió de gestió del fons a projectes de recuperació i de preservació dels recursos del mar permet als partícips de Mediterranean Fund col·laborar amb causes a favor de l'ecosistema marí. El fons inverteix en companyies els ingressos de les quals estan lligats directament als oceans i els mars, així com al subministrament, al tractament i a l'ús de l'aigua. La varietat de companyies i sectors relacionats amb el mar i els oceans conforma un univers d'inversió de més de 8.000 empreses i comprèn sectors com ara el consum, l'energia, la indústria, la salut o els serveis bàsics, entre d'altres.

En tan sols poques setmanes, Mediterranean Fund ha superat la xifra de 500 partícips, cosa que evidencia l'excel·lent acollida que el producte té entre els inversors. El fons supera així el nivell mínim per ser traspassable, fet que suposa un important avantatge per als seus inversors, que podran diferir l'impacte fiscal de la seva inversió.

El ritme de subscripcions registrat per aquest nou producte reforça el lideratge del grup en la gestió de fons temàtics i en l'oferta d'alternatives per a aquells inversors interessats a tenir exposició en una àrea clau de creixement futur i, alhora, contribuir a generar un impacte positiu als ecosistemes marins i els recursos hídrics.

Documental amb Atresmedia

Dins de les iniciatives de conscienciació que el Grup Banca March està promovent en el context de Mediterranean Fund, l'entitat ha produït un documental amb Atresmedia que ha comptat amb la col·laboració del Roberto Brasero, meteoròleg del Grup Atresmedia, i de Manuel Toharia, científic, meteoròleg i assessor científic de l'Oceanogràfic de València, on s'ha presentat aquesta tarda en un acte en presència de més d'un centenar d'assistents.

Cercador de notícies

Fi del contingut principal