Saltar navegació. Anar directament al contingut principal (Tecla d'accés S)

Secció d'utilitats

Accés a clients

Faci's client

Fi de la secció d'utilitats

ca

Està vostè a:

  1. Inici
  2. Nosaltres
  3. Notícies

Banca March - Crecemos con valores, crecemos juntosNotícies

Comença el contingut principal

A Banca March volem mantenir-lo sempre informat. Per això li oferim en aquesta secció la possibilitat de conèixer tot allò que li interessa.

04/12/2019

Juan March de la Lastra, president de Banca March, participa en el XII Fòrum de l'Empresa Familiar de les Cambres Basques

 
  • Juan March de la Lastra va realitzar l'exposició Cent anys d'una empresa financera familiar.
  • Va participar també en una taula rodona en què va analitzar les ensenyances de les empreses familiars centenàries amb Rafael Erhardt, vicepresident del Grup Erhardt, Gonzalo Urrestarazu, gerent d'Arrese Bizkaia, i Félix Lascaray, president de Lascaray.

Bilbao, 4 de desembre de 2019. Juan March de la Lastra, president de Banca March, ha participat en el XII Fòrum de l'Empresa Familiar de las Cambres Basques, que aquest any ha analitzat els punts clau de la longevitat de les empreses familiars.

Durant l'exposició, el president de Banca March, representant de la quarta generació de l'únic banc 100 % familiar del sistema financer espanyol, ha presentat el model (no replicable) de l'entitat, que aspira a convertir-se en el banc de referència per a empreses familiars i famílies empresàries a Espanya. "Banca March, fundada el 1926 a Palma de Mallorca, és un banc especialitzat en empreses familiars, famílies empresàries i professionals que basa la seva activitat en un balanç sòlid, productes diferenciats i un assessorament excel·lent", ha explicat Juan March de la Lastra.

Per la seva banda, José Ángel Corres, president de CÁMARABILBAO, ha destacat que "en aquests moments d'incertesa política i de símptomes d'alentiment econòmic, la continuïtat de l'empresa familiar és un factor clau de desenvolupament i de competitivitat. I, per aconseguir aquest objectiu, la professionalització de la seva organització pot ser un factor clau de supervivència i rendibilitat". També ha reconegut els valors de l'empresa familiar a Euskadi, "sempre amb una actitud positiva, ambiciosa en els negocis, proactiva per tirar endavant i marcant prioritats per aconseguir els seus objectius de rendiment empresarial i creació d'ocupació; valors que des de totes les instàncies hem de valorar i reconèixer públicament".

Alejandro Beitia, president del Fòrum d'Empresa Familiar de les Cambres Basques – Eusko Ganberak, ha centrat la seva intervenció en la continuïtat de les empreses familiars, "per a la qual no hi ha cap fórmula màgica que es pugui aplicar ni cap explicació única a la seva supervivència, però entre les raons trobem una gestió responsable, l'anticipació als problemes empresa-família, la seva capacitat d'adaptació, la seva innovació constant i, per descomptat, l'aplicació a la família i al cercle empresarial de valors com ara la persistència, l'esforç o la dedicació a la feina".

En aquest sentit, ha assenyalat dos grans reptes perquè l'empresa familiar a Euskadi sigui un referent estatal i europeu. "El primer està vinculat a la transició i al relleu generacional, ja que s'ha d'evolucionar cap a un model que permeti conservar el caràcter familiar de l'empresa sense renunciar a la innovació i a l'expansió del negoci. Per la seva banda, el segon consisteix a definir un model de negoci adequat per al volum de l'activitat empresarial, adaptat als processos d'automatització i de digitalització.

Durant una taula rodona posterior, el president de Banca March ha intercanviat experiències i ensenyances sobre les empreses familiars que arriben als cent anys de longevitat amb Rafael Erhardt, vicepresident del Grup Erhardt, Gonzalo Urrestarazu, gerent d'Arrese Bizkaia, i Félix Lascaray, president de Lascaray.

Els ponents van abordar qüestions com els reptes del relleu generacional en les empreses familiars i els motius que les fan perdurar en el temps, així com la seva gestió responsable, l'anticipació als problemes empresa-família o la seva capacitat d'adaptació i innovació constant.

Consell Assessor de Banca March al País Basc

Banca March va iniciar la seva activitat al País Basc el 2012 i des de llavors ha reforçat la seva vinculació amb un mercat especialment afí a l'esperit emprenedor, a la gestió prudent i a la filosofia a llarg termini que han caracteritzat i caracteritzen els empresaris, les famílies empresàries i les empreses familiars basques. El novembre passat, l'entitat va inaugurar un nou centre de negoci al número 8 de la plaça Federico Moyúa de Bilbao, on s'han agrupat les tres grans àrees del banc: Banca Patrimonial, Banca Comercial i Privada, i Banca Corporativa.

A principis del 2018, el compromís de Banca March amb el País Basc va portar a la creació d'un Consell Assessor de Banca March en aquesta regió, integrat per persones de reconeguda trajectòria i prestigi professional en els àmbits empresarial, social i cultural. A més de Juan March de la Lastra, president de Banca March, i José Luis Acea, conseller delegat de la mateixa entitat, formen part d'aquest consell les persones següents: Jorge Bergareche, expresident de Consulnor i exconseller de Banca March; Mariano Úcar, president de Faes Farma; Antonio Barandiarán, president de la Santa y Real Casa de Misericordia de Bilbao; Álvaro Videgain, president de Tubacex; i Miguel Zugaza, director del Museu de Belles Arts de Bilbao i exdirector del Museu del Prado.

Els vincles amb el teixit empresarial basc també es deixen veure en l'aposta per les empreses innovadores com ara Euskaltel, CIE Automotive o Dominion, en les quals el grup manté participacions de l'11 %, del 10,2 % i del 5 %, respectivament, per mitjà de Corporación Financiera Alba (CFA).

Cercador de notícies

Fi del contingut principal