Saltar navegació. Anar directament al contingut principal (Tecla d'accés S)

Secció d'utilitats

Accés a clients

Faci's client

Fi de la secció d'utilitats

ca

Està vostè a:

  1. Inici
  2. Nosaltres
  3. Notícies

Banca March - Crecemos con valores, crecemos juntosNotícies

Comença el contingut principal

A Banca March volem mantenir-lo sempre informat. Per això li oferim en aquesta secció la possibilitat de conèixer tot allò que li interessa.

12/02/2020

Global Policy, en col·laboració amb Banca March, aporta noves pautes sobre el bon govern en el sector bancari

  • Banca March ha impulsat la publicació d'una edició especial de la revista acadèmica Global Policy sobre bones pràctiques i govern corporatiu a la banca amb el títol Contemporary Issues In Banking. 
  • La publicació recull una selecció dels estudis presentats durant el I Congrés sobre Millors pràctiques i bon govern en el sector bancari (en anglès Contemporary Issues In Banking) organitzat per Banca March el 2019.
  • El número especial, coordinat pels catedràtics Myriam García Olalla, de la Universitat de Cantàbria, i Camilo José Vázquez Ordás, de la Universitat d'Oviedo, aprofundeix en les limitacions i deficiències en el govern corporatiu de moltes entitats financeres a ambdós costats de l'Atlàntic, que es van posar de manifest durant l'última crisi financera.
  • Rita Rodríguez Arrojo, vicepresidenta de Banca March, destaca a l'article que obre el número, el model singular de Banca March, basat en el creixement conjunt i les seves implicacions per a tots els grups d'interès.

La revista acadèmica Global Policy, en col·laboració amb Banca March, ha publicat una edició especial sobre els desafiaments als quals s'enfronta el sector bancari en qüestions de govern corporatiu. Aquesta publicació, que és d'accés lliure online, està formada per nou articles signats per investigadors i catedràtics de diferents universitats espanyoles.

El número especial, coordinat pels catedràtics Myriam García Olalla, de la Universitat de Cantàbria, i Camilo José Vázquez Ordás, de la Universitat d'Oviedo, aprofundeix en les limitacions i deficiències en el govern corporatiu de moltes entitats financeres a ambdós costats de l'Atlàntic, que es van posar de manifest durant l'última crisi financera.

Rita Rodríguez Arrojo, vicepresidenta de Banca March, signa l'article que obre aquesta edició especial, en el qual exposa i analitza el model del Grup i el seu caràcter singular com a entitat no cotitzada, l'única a Espanya de propietat 100 % familiar, així com els pilars sobre els que es recolza el seu negoci: compromís accionarial, productes exclusius, qualitat del servei superior i professionals excel·lents. Tal com s'explica a l'article: "Aquesta filosofia ens ha permès fer front a les turbulències del segle XX amb uns fonaments sòlids i, en conseqüència, cada vegada més estalviadors dipositen la seva confiança en el nostre model de gestió".

La celebració del I Congrés sobre Millors pràctiques i bon govern en el sector bancari (en anglès Contemporary Issues In Banking), organitzat l'any passat per Banca March, va ser el primer pas per analitzar els desafiaments als quals s'enfronta la indústria bancària. Els catedràtics Myriam García Olalla, de la Universitat de Cantàbria, i Camilo José Vázquez Ordás, de la Universitat d'Oviedo, han coordinat la selecció dels treballs presentats al Congrés i la seva posterior inclusió en aquesta edició de Global Policy.

Els treballs acadèmics aprofundeixen en temes com ara la inversió dels bancs en la seva digitalització i com afecta els seus clients; les conseqüències dels requisits de capital i normes de liquiditat sobre l'estabilitat de les entitats; el paper del BCE com a mecanisme per reduir els riscs a Borsa; l'evolució dels mecanismes de govern corporatiu dels bancs després de la crisi econòmica; l'anàlisi sobre el comportament de les decisions d'estalvi; la mala praxis i els riscs culturals en la supervisió bancària; i la relació entre la crisi de 2008 i la possessió de diner en efectiu de les empreses com a mètode de precaució.

Banca March, fidel a la seva filosofia basada en el creixement conjunt de clients, empleats, accionistes i la societat en general, ha promogut l'elaboració d'aquesta publicació, que aposta per la col·laboració amb la comunitat acadèmica. "Aquest número destaca no només per l'excel·lència de tots els articles inclosos, sinó també per la seva utilitat per a tots els professionals de la banca. Des de Banca March estem profundament orgullosos d'haver promogut i participat en aquest projecte, ja que estem convençuts del gran valor de les aportacions de la comunitat acadèmica i confiem que serveixin de plataforma de debat i referència per avançar vers un sistema econòmic més sostenible i integrador", ha assenyalat Rita Rodríguez Arrojo, vicepresidenta de Banca March.

Els articles es poden consultar de manera gratuïta en aquest enllaç.

Cercador de notícies

Fi del contingut principal