Saltar navegació. Anar directament al contingut principal (Tecla d'accés S)

Secció d'utilitats

Accés a clients

Faci's client

Fi de la secció d'utilitats

ca

Està vostè a:

  1. Inici
  2. Nosaltres
  3. Notícies

Banca March - Crecemos con valores, crecemos juntosNotícies

Comença el contingut principal

A Banca March volem mantenir-lo sempre informat. Per això li oferim en aquesta secció la possibilitat de conèixer tot allò que li interessa.

18/12/2019

Els bancs centrals allarguen el cicle i l’any 2020 faran arribar el creixement de l’economia mundial fins al 3,1 %

 
  • Banca March preveu que l’economia mundial prolongarà el seu creixement fins al 3,1 % l’any 2020, principalment gràcies a la recuperació de les economies emergents.
  • Segons l’àrea d’Estratègia de Mercats de l’entitat, la major part de l’estímul monetari ja s’ha fet i l’impuls dels bancs centrals serà menys agressiu respecte al que estan descomptant els mercats.
  •  En l’escenari de tipus d’interès baixos, els analistes de Banca March segueixen recomanant invertir de manera diferent de cara als propers anys, amb un augment de l’exposició a inversions alternatives i una captura de la prima d’iliquiditat dels mercats privats.
  •  La renda variable experimentarà retorns positius, però molt més limitats que el 2019; les economies emergents aportaran el 80 % del creixement mundial el 2020, mentre que les seves companyies es troben infrarepresentades en els índexs, de manera que es recomana incrementar l’exposició a la renda variable emergent, particularment l’asiàtica.
  • L’entitat destaca l’atractiu de la renda fixa emergent en divisa forta perquè, a diferència del que ha passat el 2019, es produirà una contracció de diferencials que afegirà interès a aquest actiu.
  • Per afrontar el Brexit, l’aposta en renda variable és sobreponderar el Regne Unit a través de petites i mitjanes empreses que tenen una exposició nacional més gran i es veuran menys afectades per l’apreciació de la lliura esterlina.
  • En el cas d’Espanya, Banca March preveu un avanç de l’1,6 % l’any 2020, en comparació amb el 2,0 % de 2019.

Banca March preveu un creixement econòmic mundial del 3,1 % per al 2020, basat en el repunt de les economies emergents i en una confiança empresarial superior, especialment en el sector dels serveis, que compensarà l’evolució feble del sector industrial, que anirà recuperant-se a mesura que l’any avanci.

Tot i que els indicadors industrials mostren una millora incipient, el creixement seguirà essent modest, superior al 2,9 % del 2019, però lluny del 3,5 % de la mitjana històrica. La maduresa del cicle econòmic i l’elevat endeutament i els dèficits fiscals limiten el potencial de recuperació, segons ha explicat Joan Bonet, director d’Estratègia de Mercats de Banca March, durant la presentació de les perspectives de mercat per al proper any.

Els bancs centrals han tornat a l’acció, amb noves compres d’actius que han retornat la pau als mercats i han provocat baixades de tipus generalitzades, si bé Banca March estima que aquestes mesures no tindran un efecte real fins d’aquí a un termini de sis a dotze mesos. L’equip d’Estratègia de Mercats de l’entitat assenyala que la major part de l’estímul monetari ja s’ha fet i que “l’impuls dels bancs centrals serà menys agressiu respecte al que estan descomptant els mercats”, per la qual cosa no s’anticipen baixades addicionals de tipus d’interès ni als Estats Units ni a Europa, el 2020.

Per al conjunt de la zona euro, l’entitat anticipa un creixement de l’1,2 % per al proper any. En el cas d’Espanya, Banca March observa un alentiment del creixement que durà l’economia a créixer un 1,6 % el 2020, en comparació amb el 2,0 % d’aquest exercici.

Noves oportunitats d’inversió

En aquest escenari, en el qual seguiran prevalent els tipus d’interès baixos, els analistes de Banca March recomanen invertir de manera diferent de cara als propers anys, amb l’augment de l’exposició a inversions alternatives i la captura de la prima d’iliquiditat dels mercats privats.

Així mateix, Banca March ha marcat l’any 2020 com el començament d’una nova dècada sotmesa a canvis constants, en què l’inversor haurà d’aprofitar les oportunitats que poden oferir tendències noves com l’economia verda, la tecnologia o les infraestructures.

En renda fixa, els experts de l’entitat apunten que l’any vinent els retorns seran reduïts, tot i que encara existeixen oportunitats en crèdit Euro IG, que es veurà beneficiat per les compres del Banc Central Europeu (BCE), ja que afavoriran la reducció de diferencials. Banca March recomana la inversió en renda fixa emergent en divisa forta –davant del deute high yield– perquè presenta un potencial superior, ja que, a diferència del que ha passat el 2019, els diferencials s’estrenyeran i afegiran més potencial a l’actiu.

L’entitat destaca l’atractiu superior de la borsa en relació amb els bons. A Europa, recomana sobreponderar el Regne Unit, “que està clarament infravalorat i es beneficiarà del pla d’estímul que el partit conservador posarà en marxa”, segons apunta Bonet. També ressalta el potencial de les economies emergents, que aportaran el 80 % del creixement mundial el 2020, mentre que les seves companyies es troben infrarepresentades als índexs. La recomanació és incrementar l’exposició als mercats emergents, particularment els asiàtics.

Cercador de notícies

Fi del contingut principal