Saltar navegació. Anar directament al contingut principal (Tecla d'accés S)

Secció d'utilitats

Accés a clients

Faci's client

Fi de la secció d'utilitats

ca

Està vostè a:

  1. Inici
  2. Nosaltres
  3. Notícies

Banca March - Crecemos con valores, crecemos juntosNotícies

Comença el contingut principal

A Banca March volem mantenir-lo sempre informat. Per això li oferim en aquesta secció la possibilitat de conèixer tot allò que li interessa.

13/12/2019

Banca March reforça la seva oferta de gestió alternativa amb una aliança amb l’entitat suïssa Banque Syz

  • Banca March i Syz Asset Management, gestora d’actius de l’entitat suïssa Banque Syz, llancen BM Alternativos, un fons de fons UCITS que invertirà en estratègies alternatives amb un objectiu de rendibilitat i risc definits per Banca March.
  • Banca March ha reforçat el 2019 la seva oferta de solucions d’inversió no tradicionals buscant noves fonts de rendibilitat amb propostes de coinversió, actius alternatius i gestió discrecional rendibles i innovadores, adaptades a la situació actual dels mercats.
  • L’acord amb Banque Syz s’afegeix a les propostes de gestió alternativa que ja ofereix Banca March en el marc de l’aliança establerta amb K2 Advisors, filial de Fraklin Templeton.
  • Els darrers dos anys s'han aprovat vuit projectes de coinversió en economia real per un import total de 700 milions d’euros.
  • Banca March ja disposa de més de 2.000 clients amb servei de Gestió Discrecional de Carteres (GDC) de valor afegit, que sumen més de 800 milions d’euros sota gestió. Destaca l’acollida favorable de Next Generation, la proposta de gestió discrecional basada en megatendències, que ja té més de 650 clients i 80 milions d’euros.

Banca March i Syz Asset Management, la gestora d’actius de Banque Syz, han llançat BM Alternativos, un nou fons de fons que invertirà en vehicles centrats en actius alternatius. L’objectiu del producte és posar a disposició dels partícips mercats i actius diferencials en unes condicions molt avantatjoses per tal d’ampliar les possibilitats de diversificació i de creació de valor per a les seves carteres.

Banca March compartirà amb Syz Asset Management la visió de mercat que tindrà en compte la gestora a l’hora de construir la cartera de BM Alternativos. La visió en renda variable de Banca March determinarà el pes que tingui el patrimoni del fons en estratègies d’Equity Hedge (Long/Short Equity amb exposició neta a renda variable).

BM Alternativos donarà accés als inversors a una sèrie de vehicles exclusius, amb estratègies d’inversió que pretenen obtenir rendibilitats més enllà dels actius tradicionals i per mitjà dels diversos cicles de mercat. Amb un objectiu de rendibilitat d’Euríbor més 3%, els seus gestors tenen previst invertir el patrimoni en fons UCITS amb estratègies de tipus Equity Hedge, Event Driven, Global Macro o Relative Value.

Nous productes innovadors i rendibles

Aquest acord arriba en un moment de repte per a l’assessorament patrimonial, en què els tipus d’interès baixos redueixen les oportunitats dels actius tradicionals. Els darrers 18 mesos, Banca March ha ampliat de manera significativa la seva oferta de solucions amb nous productes amb els quals ofereix als seus clients noves alternatives a la liquiditat i a la rendibilitat limitada que ofereix avui la renda fixa.

Juan Antonio Roche, director de producte de Banca March, ha assegurat: “Aquest any ha estat clau en la inclusió de nous productes i serveis amb què s’ha completat l’oferta de l’entitat i s’ha donat resposta a les noves necessitats dels nostres clients. En un entorn de tipus d’interès baixos i de desacceleració econòmica, es fa cada cop més difícil trobar rendibilitats atractives, de manera que la diversificació de carteres i la gestió alternativa són fonamentals. La incorporació de noves opcions, gestionades i analitzades per l’excel·lent equip de professionals amb què comptem, permetran al client accedir a vies d’inversió diferents sense renunciar a la prudència i l’enfocament a llarg termini que caracteritza Banca March”.

Gestió alternativa respecte dels actius tradicionals

Banca March ha incorporat al seu univers d’inversió una sèrie de hedge funds (fons de cobertura) sota el marc UCITS (el passaport europeu de fons d'inversió) amb els quals cobreix l’espai de rendibilitat-risc situat entre els bons i la borsa, que ha quedat parcialment buit com a conseqüència del moviment dels tipus d’interès en tots els seus terminis i dels diferencials de crèdit.

L’aliança amb Banque Syz s’uneix a l’acord d’assessorament anunciat el setembre passat entre Banca March i K2 Advisors, boutique nord-americana especialitzada en gestió alternativa pertanyent a Franklin Templeton, que també posa a l’abast dels clients de banca patrimonial i banca privada de Banca March una àmplia selecció de fons que fins ara només eren accessibles a inversors institucionals. Es tracta de fons UCITS i hedge funds als quals els clients de Banca Marchpoden accedir en unes condicions avantatjoses i que permetran ampliar les possibilitats de diversificació i de creació de valor per a les seves carteres. En virtut de l’acord, Banca March accedeix a l’assessorament especialitzat de K2 Advisors en matèria de construcció de carteres amb fons de gestió alternativa i fa ús de les seves eines de monitoratge i control de risc, sempre sota les directrius de Banca March, que mantindrà els seus criteris de rendibilitat, volatilitat o risc.

  700 milions en projectes de coinversió en economia real

Els darrers dos anys, Banca March ha reforçat les seves propostes de coinversió amb vuit projectes nous d’economia real per un import total de 700 milions d’euros. Es tracta d’inversions que intenten aprofitar la prima de liquiditat existent en l’economia no cotitzada i que s’han concretat en els sectors de logística, immobiliari, hotels i seguretat, de manera que comprèn una àmplia diversitat d’actius i geografies.

La coinversió forma part fonamental de l’ADN de Banca March i és una proposta de valor única en el mercat financer, no replicable per altres actors. Aquest model permet als clients de l’entitat participar en inversions en economia real en què també participa l’entorn March. Els darrers 10 anys, Banca March ha desenvolupat projectes d’inversió en economia real per un import total de 2.000 milions d’euros, dels quals el 53% ha estat aportat per l’àmbit de Banca March i en què han participat més de 800 clients.

Durant la primera part de l’any 2019, Banca March ha expandit la inversió en capital risc, la classe d’actiu que concentra més pes en la història de la Coinversió, concretament en l’àmbit internacional, amb la participació en Carlyle Europe Partners V, el cinquè fons europeu de Carlyle. Aquesta inversió suposa la primera iniciativa de Coinversió en el capital de companyies no cotitzades fora d’Espanya i Portugal, i tindrà continuïtat al llarg dels propers anys amb estratègies i països addicionals.

Així mateix, s’ha incrementat l’aposta per la participació en el capital de companyies no cotitzades amb un projecte compartit per Corporación Financiera Alba pel qual es va invertir en el capital de Verisure, líder europeu en el segment d’alarmes monitorades en l’àmbit domèstic i de petit negoci.

També s’han reforçat les estratègies nínxol de finançament alternatiu (no cotitzat), concretament per mitjà del tercer vehicle d’inversió d’Oquendo, destinat a finançar projectes de creixement de companyies espanyoles per mitjà de deute mezzanine.

En l’àmbit logístic, s’han invertit amb Pavasal en projectes de promoció d’una desena de naus logístiques de dimensions rellevants per acomodar les noves necessitats dels operadors logístics actuals. Aquestes promocions, centrades a Madrid, Barcelona i València, suposen millores addicionals pel que fa a les vies d’accés a les ubicacions i a l’entorn dels actius desenvolupats, així com a la generació de llocs de treball de caràcter permanent.

En un altre tipus d’inversions immobiliàries, Banca March participa, juntament amb Azora, en la Socimi Adriano Care, que té per objectiu adquirir residències geriàtriques per llogar-les a operadors de prestigi en els principals nuclis urbans d’Espanya.

Finalment, Banca March ha emprès la segona participació en el sector de companyies tecnològiques europees invertint en el cinquè fons d’Atomico, grup inversor rellevant en l’ecosistema europeu, concretament en Sèries A i posteriors.

Gestió Discrecional de Carteres (GDC) de valor afegit

El servei de gestió discrecional de carteres (GDC) de Banca March ja té més de 2.000 clients, que representen 800 milions de patrimoni. Aquesta alternativa a la gestió d’actius tradicional neix de la necessitat que percep Banca March d’oferir als clients un complement als serveis d’assessorament patrimonial. Aquest servei d’alt valor afegit que ofereix l’equip d’experts de l’entitat permet als clients disposar d’una àmplia selecció de productes d’arquitectura oberta que es gestionen de manera activa.

L’èxit de la gestió discrecional posa de manifest la bona acollida que té Next Generation, la cartera de fons especialitzada que ja suposa més de 80 milions d’euros de patrimoni del total gestionat per GDC, i que inverteix en tres megatendències que defineixen el futur de la societat actual: revolució 4.0, sostenibilitat i medi ambient, i demografia i estil de vida. Gràcies a la inversió a llarg termini en aquests actius, Banca March ofereix una alternativa d’inversió a tots els clients que volen participar dels canvis i tendències sense perdre de vista la prudència, la seguretat i el creixement conjunt que caracteritzen l’entitat.

D’altra banda, amb una distribució equilibrada entre geografies, sectors, estils o capitalització, Banca March fa partícip del mercat financer clients més joves que tenen uns interessos que defugen la gestió d’actius més tradicional.

 

Cercador de notícies

Fi del contingut principal