Saltar navegació. Anar directament al contingut principal (Tecla d'accés S)

Secció d'utilitats

Accés a clients

Faci's client

Fi de la secció d'utilitats

ca

Està vostè a:

  1. Inici
  2. Nosaltres
  3. Notícies

Banca March - Crecemos con valores, crecemos juntosNotícies

Comença el contingut principal

A Banca March volem mantenir-lo sempre informat. Per això li oferim en aquesta secció la possibilitat de conèixer tot allò que li interessa.

05/06/2019

Banca March acull experts de tota Europa al I Congrés sobre millors pràctiques i bon govern al sector bancari

  • Acadèmics i experts en l’àmbit financer van presentar treballs sobre els desafiaments del sector bancari en àrees com la supervisió bancària, la remuneració d’executius i el bon govern; la cultura bancària i el lideratge; la gestió del risc i el comportament; la regulació i la supervisió; fintech i les tendències tecnològiques al sector bancari; la consolidació i la competència; o la banca i l’economia real.
  • Rita Rodríguez Arrojo, vicepresidenta de Banca March, va donar la benvinguda als investigadors, els treballs dels quals es publicaran a la revista acadèmica Global Policy, revista col·laboradora del congrés.
  • Banca March, la filosofia de negoci de la qual es basa en el creixement conjunt de clients, empleats, accionistes i la societat en general, estreny els seus vincles amb la comunitat acadèmica i reforça el seu compromís amb la recerca d’aportacions constructives que promoguin les millors pràctiques i el bon govern entre els bancs.

Personalitats destacades de l’àmbit acadèmic s’han citat a la seu de Banca March a Madrid per analitzar els desafiaments als quals s’enfronta la indústria bancària. Amb el títol Millors pràctiques i govern corporatiu al sector bancari i en col·laboració amb la revista especialitzada Global Policy, Banca March ha organitzat aquesta primera trobada per propiciar un debat a càrrec d’experts de prestigi internacional sobre els principals desafiaments als quals s’enfronten les entitats financeres. Global Policy, Banca March ha organitzat aquesta primera trobada i ha propiciat un debat, amb la participació d’experts de prestigi internacional, sobre els desafiaments principals a què s'enfronten les entitats financeres.

La recent crisi financera va posar de manifest les limitacions i les deficiències de govern corporatiu en entitats de tots dos costats de l’Atlàntic que, en certa mesura, van permetre una excessiva assumpció de riscos. Deu anys després, la nova regulació del sector bancari imposa noves exigències quant a control de riscos, exigències de capital i remuneració de directius. Durant el congrés, els experts participants van debatre sobre el nou entorn sorgit com a reacció als excessos del passat, que han obligat al sector a fer un esforç enorme per simplificar, recapitalitzar i reorganitzar les seves operacions.

L’acte va comptar amb la presència de Philip Moyneux, degà de la Facultat d’Administració d’Empreses de la Universitat de Xarjah i catedràtic emèrit de la Universitat de Bangor (Gal·les, Regne Unit), expert mundial en estructura i eficiència dels mercats bancaris. Especialistes i catedràtics de diverses universitats europees van presentar els treballs efectuats en àmbits com ara la supervisió bancària, la remuneració d’executius i el bon govern; la cultura bancària i el lideratge; la gestió del risc i el comportament; la regulació i la supervisió; fintech i les tendències tecnològiques al sector bancari; la consolidació i la competència; o la banca i l’economia real.

CREIXEMENT CONJUNT AMB LA SOCIETAT

Fidel al seu creixement de negoci, que té com a pilar bàsic el creixement conjunt de clients, empleats, accionistes i la societat en general, Banca March vol promoure des del sector financer la reflexió sobre millors pràctiques i bon govern al sector bancari.

Amb aquest objectiu, Banca March, en col·laboració amb la revista Global Policy, va llançar el passat mes de maig una convocatòria per a la presentació de treballs acadèmics sobres les àrees descrites. Amb la coordinació dels catedràtics Myriam García-Olalla, de la Universitat de Cantàbria, i Camilo José Vázquez Ordás, de la Universitat d’Oviedo, es va efectuar la selecció prèvia dels treballs presentats durant la sessió del congrés, que s’inclouran en un suplement especial de Global Policy, que té com a data estimada de publicació aquest desembre.

Durant la inauguració del congrés, Rita Rodríguez Arrojo, vicepresidenta de Banca March, va assenyalar: “A Banca March competim amb un model diferent que pretén basar-se en les millors pràctiques de govern corporatiu i en el creixement conjunt de tots els grups d’interès, que aporti valor no només als nostres accionistes sinó també als professionals que hi treballen, als clients i a la societat en general. Estem convençuts de l’alt valor de les aportacions que la comunitat acadèmica pot fer al sector financer. Per això, des de Banca March els animem a fer que les seves conclusions tinguin veu i visibilitat, i siguin una llum per a un sistema econòmic més sostenible i integrador”.

BANCA MARCH: UN MODEL SOSTENIBLE

La vicepresidenta de l’entitat va recordar el caràcter singular de Banca March com a entitat no cotitzada, l’única de propietat 100 % familiar que queda a Espanya, amb una particular concepció del negoci bancari basada en quatre pilars: compromís amb els accionistes, productes exclusius, qualitat de servei superior i professionals excel·lents. “El 2016 vam emprendre un procés de transformació per preparar l’entitat i fer front als reptes que la tecnologia, la regulació i els nous competidors suposen, però sense moure’ns gens ni mica de la nostra filosofia centenària i singular, fidels al nostre model de negoci especialitzat, conservador en riscos i basat en unes ràtios fonamentals de liquiditat i solvència al capdavant del sector a escala europea. Una manera de fer les coses sense dreceres, sense assumpcions innecessàries de riscos, prioritzant el model de negoci i la seva sostenibilitat a la rendibilitat de curt termini”, va assenyalar Rita Rodríguez Arrojo, vicepresidenta de Banca March.

Cercador de notícies

Fi del contingut principal