Actualitat

Comença el contingut principal

Mediterranean Fund assoleix un patrimoni de 109 milions d'euros en el primer semestre del 2021

09 d’agost 2021 Categoria: Resultats

March International Mediterranean Fund, el fons temàtic mediambiental de March Asset Management (March AM), gestora de el Grup Banca March, ha obtingut una rendibilitat acumulada de el 16,84% el primer semestre del 2021 i ha incrementat el seu patrimoni fins a superar els 109 milions d'euros.

  • El fons temàtic mediambiental de March AM ha obtingut una rendibilitat acumulada del 16,84 % en els primers sis mesos de l'any i, des del seu llançament, registra una rendibilitat del 38,08 %.
  • March AM, en línia amb la seva aposta per la sostenibilitat, col·labora amb Oceana i Save The Med donant el 10 % de la comissió de gestió del fons per a projectes de conservació i recuperació d'ecosistemes marins.
  • Mediterranean Fund és un fons temàtic solidari, amb una filosofia d'inversió relacionada amb els objectius de desenvolupament sostenible marcats per les Nacions Unides: els oceans com a font de riquesa i la necessitat de preservar-los i l'aigua com a bé escàs i imprescindible.

March International Mediterranean Fund, el fons temàtic mediambiental de March Asset Management (March AM), gestora del Grup Banca March, ha obtingut una rendibilitat acumulada del 16,84 % durant el primer semestre del 2021 i ha incrementat el seu patrimoni fins a superar els 109 milions d'euros, gràcies a una estratègia estudiada sota el guiatge dels millors professionals que ha permès obtenir resultats molt positius.

Aquesta iniciativa, llançada al setembre del 2019, ha acumulat una rendibilitat positiva fins a aquesta data del +38,08 % (Classe A€).

Inversió en l'economia de l'oceà

Mediterranean Fund és un fons temàtic que mira d'invertir en dues tendències de gran potencial relacionades amb els objectius de desenvolupament sostenible marcats per les Nacions Unides per al 2030: els oceans com a font de riquesa i la necessitat de preservar-los, i l'aigua com a bé escàs i imprescindible per a la vida al nostre planeta. D'aquesta manera, constitueix un univers d'inversió de més de 750 empreses i registra des del seu llançament un elevat ritme de subscripció, la qual cosa ha suposat un avantatge important per als seus inversors.

A més, March AM destina el 10 % de la comissió de gestió de Mediterranean Fund a Oceana i Save The Med, dues organitzacions sense ànim de lucre que desenvolupen nombrosos projectes destinats a preservar els ecosistemes marins. L'acord amb aquestes organitzacions implica la col·laboració de la gestora amb diverses línies d'activitat com ara la reducció de la contaminació del mar o la recerca científica.

Dins d'aquests projectes, cal destacar la iniciativa pilot d'Oceana per documentar els plàstics en àrees turístiques en temporada baixa (Mallorca i València), mitjançant l'ús d'un dron submarí i d'un catamarà de recerca amb submarinistes col·laboradors, que conclourà amb la publicació d'un informe sobre els residus plàstics més comuns i perillosos d'aquestes zones costaneres. Aquesta organització també està desenvolupant un projecte de conscienciació sobre el risc de l'ús massiu de cert tipus d'envasos, així com un programa per aconseguir incrementar les zones lliures de plàstics. A través d'aquests treballs, s'aconsella a les empreses eliminar els plàstics no reutilitzables per altres materials sostenibles.

A més, per segon any consecutiu l'ajut econòmic de March AM ha contribuït a consolidar i introduir millores en els projectes de protecció marina de la Fundació Save The Med. Gràcies a això ha estat possible obtenir un millor coneixement d'algunes espècies com la manta (Mobula mobular), la tortuga careta (Caretta caretta) o la tonyina vermella (Thunnus Thynnus), així com dels seus hàbitats, la qual cosa suposa un gran impuls per a les expedicions científiques de la Fundació. D'altra banda, els fons de Banca March també han ajudat al desenvolupament del programa Balears Sense Plàstic, que lluita per eliminar els plàstics d'un sol ús, considerats una de les fonts més importants de contaminació del mar Mediterrani. 

Tots aquests projectes posen de manifest el compromís de March AM amb la integració dels principis de sostenibilitat en la seva activitat com a gestora. Mediterranean Fund va ser una de les seves iniciatives pioneres en aquesta línia. El fons aplica una filosofia d'inversió centrada en dues tendències de gran potencial, relacionades amb els objectius de desenvolupament sostenible marcats per les Nacions Unides per al 2030: els oceans com a font de riquesa i la necessitat de preservar-los, i l'aigua com a bé escàs i imprescindible per a la vida al nostre planeta. D'aquesta manera, constitueix un univers d'inversió de més de 750 empreses i registra des del seu llançament un elevat ritme de subscripció, la qual cosa ha suposat un avantatge important per als seus inversors.

Javier Escribano, director general de March AM, exposa: "Els bons resultats obtinguts per aquest fons durant el primer trimestre de l'any reafirmen el lideratge de March AM en la gestió de fons temàtics, oferint una alternativa per invertir en empreses vinculades a l'economia dels oceans i amb un focus especial en la sostenibilitat. Mediterranean Fund s'emmarca en el nostre compromís d'impulsar la transició cap a la inversió socialment responsable (ISR), oferint productes amb rendibilitats interessants per als nostres clients. A més, la col·laboració amb altres organitzacions per complir els objectius marcats per les Nacions Unides és clau. Per aquest motiu, treballem amb Oceana i Save The Med en la recuperació, millora i conservació dels oceans". Iñigo Colomo, gestor de Mediterranean Fund, hi afegeix: "L'alta rendibilitat que ofereix aquest fons en el context de mercat actual el situa com un dels millors de la seva categoria. El nostre objectiu és mantenir o incrementar els seus resultats en els propers mesos, així com continuar apostant per productes temàtics que desperten molt d'interès entre la comunitat inversora".

L'aposta ferma de March AM per la sostenibilitat

La gestora ha elaborat una política de criteris ASG (ambientals, socials i de governança) que estableix un marc general d'actuació per a l'execució de les seves activitats corporatives en plena consonància amb aquests valors. La implicació de March AM és total, la qual cosa ha suposat la incorporació dels criteris ASG en l'anàlisi d'inversió, els processos de presa de decisions, així com tot un seguit d'iniciatives.

A més, dins la seva estratègia d'implementació de criteris ISR, March AM ha aplicat des del mes de març a tots els seus fons i plans de pensions l'article 6 del Reglament UE de divulgació de finances sostenibles (SFDR, per les sigles en anglès). En aquest sentit, la gestora està treballant amb l'objectiu que els fons que ofereix siguin classificats a l'article 8 i l'article 9 de l'SFDR. Per a tot això, s'ha recolzat en proveïdors líders en el sector com ara Sustainalytics, Clarity, ISS i Inversis, amb qui està treballant conjuntament per al desenvolupament d'una eina in-house que cobreixi totes les seves necessitats.

Final del contingut principal

.