Actualitat

Comença el contingut principal

March AM reforça la seva col·laboració amb la Fundació Oceana i Save The Med per a la conservació dels ecosistemes marins a través de Mediterranean Fund

22 de juliol 2021 Categoria: Allgemeines

  • Oceana i Save The Med són les dues institucions sense ànim de lucre amb les quals March AM col·labora per al desenvolupament de diverses línies de treball, com ara la neteja de residus o la recerca científica, entre d'altres.
  • Mediterranean Fund és un fons temàtic solidari, amb una filosofia d'inversió relacionada amb els objectius de desenvolupament sostenible marcats per les Nacions Unides: els oceans com a font de riquesa i la necessitat de preservar-los i l'aigua com a bé escàs i imprescindible.
  • En el primer semestre del 2021, Mediterranean Fund ha assolit un patrimoni de 109 milions d'euros, gràcies a la bona acollida per part dels clients i als excel·lents resultats obtinguts, amb una rendibilitat del 16,84 % en el període.

March Asset Management (AM), la gestora de fons de Banca March, reforça la seva col·laboració amb Oceana i Save The Med per al desenvolupament d'un seguit de projectes que tenen com a objectiu la conservació dels ecosistemes marins. L'acord implica destinar un 10 % de la comissió de gestió de Mediterranean Fund a diferents línies d'activitat, com ara la reducció de la contaminació del mar o la recerca científica.

Dins dels projectes principals, cal destacar la iniciativa pilot d'Oceana per documentar els plàstics en àrees turístiques en temporada baixa (Mallorca i València), mitjançant l'ús d'un dron submarí i d'un catamarà de recerca amb submarinistes col·laboradors, que conclourà amb la publicació d'un informe sobre els residus plàstics més comuns i perillosos d'aquestes zones costaneres. Aquesta organització també està desenvolupant un projecte de conscienciació sobre el risc de l'ús massiu de cert tipus d'envasos, així com un programa per aconseguir incrementar les zones lliures de plàstics. A través d'aquests treballs, s'aconsella a les empreses eliminar els plàstics no reutilitzables per altres materials sostenibles.

A més, per segon any consecutiu l'ajut econòmic de March AM ha contribuït a consolidar i introduir millores en els projectes de protecció marina de la Fundació Save The Med. Gràcies a això ha estat possible obtenir un millor coneixement d'algunes espècies com la manta (Mobula mobular), la tortuga careta (Caretta caretta) o la tonyina vermella (Thunnus Thynnus), així com dels seus hàbitats, la qual cosa suposa un gran impuls per a les expedicions científiques de la Fundació. D'altra banda, els fons de Banca March també han ajudat al desenvolupament del programa Balears Sense Plàstic, que lluita per eliminar els plàstics d'un sol ús, considerats una de les fonts més importants de contaminació del mar Mediterrani. 

Tots aquests projectes posen de manifest el compromís de March AM amb la integració dels principis de sostenibilitat en la seva activitat com a gestora. Mediterranean Fund va ser una de les seves iniciatives pioneres en aquesta línia. El fons aplica una filosofia d'inversió centrada en dues tendències de gran potencial, relacionades amb els objectius de desenvolupament sostenible marcats per les Nacions Unides per al 2030: els oceans com a font de riquesa i la necessitat de preservar-los, i l'aigua com a bé escàs i imprescindible per a la vida al nostre planeta. D'aquesta manera, constitueix un univers d'inversió de més de 750 empreses i registra des del seu llançament un elevat ritme de subscripció, la qual cosa ha suposat un avantatge important per als seus inversors.

Durant el primer semestre del 2021, el patrimoni del fons s'ha incrementat fins a superar els 109 milions d'euros, gràcies a una estratègia que ha permès obtenir resultats molt positius, amb una rendibilitat superior al 16,84 %. Les xifres fan palesa la capacitat de l'equip de March AM i, en concret, d'Iñigo Colomo, gestor de Mediterranean Fund, a l'hora d'obtenir retorns per als seus partícips.

Javier Escribano, director general de March AM, exposa: "El fons Mediterranean Fund manté una acollida excel·lent entre els inversors i estem convençuts que l'accent solidari del producte, juntament amb els resultats obtinguts, són els factors clau del seu èxit entre els clients. En línia amb el nostre compromís d'impulsar la transició cap a la inversió socialment responsable (ISR), ens enorgulleix donar a conèixer els projectes en què estem col·laborant amb Oceana i Save The Med per a la recuperació, millora i conservació dels oceans".

L'aposta ferma de March AM per la sostenibilitat

La gestora ha elaborat una política de criteris ASG (ambientals, socials i de governança) que estableix un marc general d'actuació per a l'execució de les seves activitats corporatives en plena consonància amb aquests valors. La implicació de March AM és total, la qual cosa ha suposat la incorporació dels criteris ASG en l'anàlisi d'inversió, els processos de presa de decisions, així com tot un seguit d'iniciatives.

A més, dins la seva estratègia d'implementació de criteris ISR, March AM ha aplicat des del mes de març a tots els seus fons i plans de pensions l'article 6 del Reglament UE de divulgació de finances sostenibles (SFDR, per les sigles en anglès). En aquest sentit, la gestora està treballant amb l'objectiu que els fons que ofereix siguin classificats a l'article 8 i l'article 9 de l'SFDR. Per a tot això, s'ha recolzat en proveïdors líders en el sector com ara Sustainalytics, Clarity, ISS i Inversis, amb qui està treballant conjuntament per al desenvolupament d'una eina in-house que cobreixi totes les seves necessitats.

Oceana i Save The Med, referents en la conservació dels oceans

Oceana és l'ONG internacional més gran dedicada exclusivament a la conservació i la defensa dels oceans. L'organització centra els seus esforços en la recuperació de la riquesa i la biodiversitat marina a tot el món i en la implementació de polítiques basades en dades científiques. Des que es va crear l'any 2001 i a través de les seves campanyes, s'han aconseguit preservar 12 milions de quilòmetres quadrats d'oceà a tot el món i s'han promogut campanyes per a la conservació del Mediterrani.

Save The Med és una organització amb seu a les illes Balears que treballa per la regeneració marina del Mediterrani. A través del seu equip i d'una àmplia xarxa de voluntaris, desenvolupa i executa projectes de conservació marina, iniciatives comunitàries i programes educatius per reduir la contaminació del mar i crear una xarxa d'Àrees Marines Protegides (AMP) al voltant de l'arxipèlag, amb la finalitat que el mar Mediterrani recuperi la seva biodiversitat i pugui prosperar en harmonia.

Oceana i Save The Med es complementen en els seus àmbits respectius per complir els objectius solidaris de Mediterranean Fund, ja que la primera és una institució global que treballa en tots els oceans del món, mentre que la segona presenta un enfocament més local, centrant-se en els mars que envolten Espanya.

Final del contingut principal

.