Actualitat

Comença el contingut principal

Kobus Partners i Banca March llancen el primer fons espanyol de deute unitranche per impulsar projectes d'energies renovables

24 de gener 2022 Categoria: Allgemeines

  • L'entitat financera espanyola comercialitzarà en exclusiva els 200 milions amb què es dotarà el fons Kobus Asset Finance I SCA, amb l'objectiu de finançar la construcció de projectes d'energia renovable localitzats a la zona euro.
  • El fons de deute compta amb el suport del Fons Europeu d'Inversions (FEI).

Kobus Partners i Banca March han llançat el primer fons espanyol especialitzat a proveir deute unitranche per finançar la construcció de projectes d'energies renovables a la zona euro, amb un focus especial en la península Ibèrica.

Amb un volum de fins a 200 milions d'euros, Kobus Asset Finance I SCA SICAV-RAIF es comercialitzarà en exclusiva entre clients de Banca March i comptarà amb una garantia financera atorgada per part del Fons Europeu d'Inversions (FEI). El vehicle compta amb una dotació inicial de 57 milions d'euros que s'incrementarà fins a 200 milions d'euros, amb l'objectiu de finançar la construcció de projectes fotovoltaics i eòlics equivalents a aproximadament 300 megawatts (MW), amb una mida individual inferior als 50 MW.

El deute unitranche és un model de deute projecte que permet finançar fins al 90 % dels costos de construcció a un cost lleugerament superior als deutes tradicionals dels bancs. Aquesta alternativa de finançament no exigeix la contractació de cobertures de preus de l'energia (coneguts com PPA) i permet el seu refinançament a partir del tercer any.

Amb aquest nou fons, Banca March reforça el seu compromís amb la sostenibilitat i amb l'estratègia per oferir als clients les millors opcions d'inversió sota el guiatge dels millors especialistes del mercat. En aquesta línia s'emmarquen els acords celebrats en els darrers anys per oferir propostes d'inversió sostenible i responsable (ISR) i d'impacte amb J. Safra Sarasin i Amundi-CPR o el llançament del fons de renda fixa Robeco Global Climate Bonds, que inverteix amb l'objectiu de reduir la petjada de carboni en els emissors que formen part de la seva cartera.

Segons Felipe Mesia, fund manager de Kobus Asset Finance I, la creació d'aquest vehicle és "el resultat d'una aliança estratègica important amb Banca March i una fita en el desenvolupament del mercat espanyol de finançament alternatiu per a projectes d'energia i infraestructures. Ambdues entitats seguim compromeses amb el desenvolupament d'una transició energètica sostenible a Europa, alhora que proporcionem als nostres inversors oportunitats d'inversió atractives, amb un risc molt limitat".

Ignacio Montero, director de la Unitat de Solucions de Finançament d'Actius de Banca March, assegura que l'acord amb Kobus Partners "uneix el compromís de Banca March per impulsar el finançament alternatiu amb l'esforç permanent del banc per oferir i coinvertir amb els seus clients, en la màxima alineació d'interessos que es pot donar, en projectes rendibles que alhora contribueixin a avançar cap a una economia més sostenible".

Final del contingut principal

.