Actualitat

Comença el contingut principal

Juan March Delgado deixa el Consell de Banca March després de gairebé tres dècades

26 de juliol 2021 Categoria: Banca March

  • La Junta d'Accionistes de l'entitat ha designat Catalina March Juan com a nova consellera.
  • Fidel al seu compromís amb les millors pràctiques de govern corporatiu, Banca March compta amb un consell de tretze membres, dels quals tres són executius, cinc independents i cinc dominicals.

Juan March Delgado ha presentat, durant la reunió celebrada avui a Palma de Mallorca, la seva dimissió com a membre del Consell d'Administració de Banca March, càrrec que ocupava des del 1994. Després de la seva designació per part de la Junta d'Accionistes de l'entitat, Catalina March Juan ocuparà el seu càrrec com a nova consellera amb caràcter dominical.

D'acord amb les normes internacionals de govern corporatiu més estrictes, el nombre de consellers de Banca March es manté en tretze (tres executius, cinc independents i cinc dominicals). La nova consellera dominical és la quarta dona en l'òrgan d'administració de Banca March, juntament María Antonia Otero i Agatha Echevarría Canales, ambdues conselleres independents, i la vicepresidenta executiva del banc, Rita Rodríguez Arrojo.

"El Consell d'Administració de Banca March ha agraït a Juan March Delgado la seva aportació inestimable. Ha estat un honor comptar amb la seva presència, coneixements i criteri al llarg de tot aquest temps", ha assenyalat el president executiu de l'entitat, Juan March de la Lastra.

Banca March és l'únic banc espanyol de propietat 100 % familiar i aspira a convertir-se en referència en banca privada i assessorament a empreses, amb visió de llarg termini i recolzat en la professionalització de tots els seus òrgans de govern.

Banca March competeix amb un model de negoci únic i no replicable, que es fonamenta en quatre pilars: compromís accionarial, productes exclusius, qualitat de servei superior i professionals excel·lents. De fet, l'entitat té unes ràtios financeres i de capital sòlides -una CET1 del 18,22 % a la darreria de març, la més elevada de la banca espanyola i una de les més altes d'Europa, i la taxa de morositat més baixa del sector a Espanya, un 1,50 %-, professionals formats en la millor escola de gestors de la banca espanyola per a l'assessorament patrimonial i a l'empresa familiar, un ús creixent de la tecnologia al servei del negoci, productes exclusius com la coinversió i el lideratge en la qualitat de servei percebuda pels clients. Per tot això, Banca March ha estat reconeguda com una de les 10 millors empreses per treballar a Espanya per la prestigiosa consultora internacional Great Place To Work®.

Fonts del Consell han destacat que la incorporació progressiva d'una nova generació a la família fundadora del banc fa gairebé 100 anys renova el compromís accionarial amb el Creixement Conjunt, lema de l'entitat, a través d'un model de negoci únic i no replicable.

Juan March Delgado (Palma de Mallorca, 1940) és doctor enginyer industrial per la Universitat Politècnica de Madrid i fins al 2018 va ser copresident de Corporación Financiera Alba amb Carlos March Delgado. Al llarg de la seva trajectòria professional ha destacat el seu compromís amb el foment de la cultura i la formació, amb una dedicada labor prestada a prestigioses institucions culturals i think tanks internacionals. En l'actualitat és president del Patronat de la Fundació Juan March i de l'Institut Juan March d'Estudis i Recerques, càrrecs que continuarà exercint, i pertany a l'International Advisory Board del Council on Foreign Relations, organització amb seu a Nova York especialitzada en la reflexió sobre qüestions de política internacional. Així mateix, Juan March Delgado va ser president del Banco de Progreso, conseller de Banco Urquijo i de la Signet Banking Corporation, així com membre del World Business Council for Sustainable Development (EUA) i patró de la Fundació Internacional Carrefour per al Mecenatge i la Solidaritat (París).

Catalina March Juan té una llicenciatura en Arquitectura Superior per l'ETS d'Arquitectura de la Universitat Politècnica de Madrid i un màster en Història de l'Art per la Universitat de Glasgow. Ha cursat el Programa de desenvolupament directiu de l'IESE i ha realitzat altres formacions de postgrau a la mateixa institució. Des del 2005 exerceix la seva activitat professional com a arquitecta i és membre del Patronat de la Fundació Juan March des del 2008.

Final del contingut principal

.