Actualitat

Comença el contingut principal

El patrimoni en gestió discrecional de carteres de Banca March es va situar a la darreria de juny en 1.722 milions d'euros, un creixement interanual del 71,5 %

14 de juliol 2021 Categoria: Resultats

El patrimoni que gestiona Banca March en Gestió Discrecional de Carteres (GDC) va augmentar un 71,5% interanual, fins a arribar als 1.722.000 d'euros a finals de juny de 2021.

  • Al tancament de juny, el volum gestionat per Banca March a través d'aquest servei va augmentar fins als 1.722 milions d'euros, xifra que suposa un increment del 71,5 % interanual. La xifra de clients va créixer un 82,5 % en el mateix període i va superar els 5.200 contractes. El creixement ha estat estable i continuat durant els primers mesos de l'any, cosa que posa de manifest la confiança dels estalviadors en Banca March a l'hora de buscar oportunitats d'inversió en un context molt complex per als mercats financers.
  • Els actius sota gestió de Next Generation, l'estratègia de GDC basada en megatendències globals, van augmentar un 164 % interanual, fins als 560 milions d'euros al final del primer semestre de l'any.
  • A més, les estratègies d'inversió en actius alternatius, que l'entitat va incorporar a la seva oferta de solucions a través de la col·laboració amb K2 Advisors-Franklin Templeton i Banque Syz, acumulaven més de 300 milions d'euros de patrimoni, un 140 % més que al juny del 2020.
  • Les propostes d'inversió sostenible i responsable (ISR) i d'impacte a través de J. Safra Sarasin i Amundi-CPR, que van ser els últims llançaments de l'any 2020, van continuar amb una acollida excel·lent en captar conjuntament 135 milions d'euros, xifra que suposa un creixement del 22 % enfront del trimestre anterior. A això s'hi afegeixen 45 milions d'euros en el fons de renda fixa Robeco Global Climate Bonds, que inverteix amb l'objectiu de reduir la petjada de carboni en els emissors que formen part de la seva cartera, última incorporació a l'oferta d'ISR/Impacte.
  • El fons de fons March Alternative Strategies, llançat el darrer mes de maig des de March Asset Management en coordinació amb Banca March, que permet als inversors conservadors accedir a una cartera diversificada de vehicles especialitzats en estratègies alternatives, va assolir un patrimoni de 80 milions d'euros al final de juny.

El patrimoni que gestiona Banca March en gestió discrecional de carteres (GDC) va augmentar un 71,5 % interanual, fins als 1.722 milions d'euros a la darreria de juny del 2021. L'increment de la xifra de clients va ser encara més gran, ja que Banca March va tancar la primera meitat del 2021 amb 5.200 contractes, un 81,5 % més que en el mateix període del 2020.

Els serveis de GDC, que a Banca March es caracteritzen pel seu valor afegit únic en el mercat, es van posar en funcionament l'any 2018 amb l'objectiu de posar a disposició dels clients una selecció de productes d'arquitectura oberta que es gestionen activament amb l'objectiu d'obtenir retorns en qualsevol context de mercat. Les xifres de creixement registrades denoten l'èxit d'acollida entre els inversors, gràcies als resultats excel·lents obtinguts.

Èxit de Next Generation, l'aposta per les megatendències

Destaca el dinamisme de l'estratègia Next Generation, proposta basada en megatendències globals que formen part del canvi econòmic i social (revolució 4.0, sostenibilitat i medi ambient, i demografia i estil de vida) identificades per l'equip de l'entitat, que ha elevat els seus actius gestionats en més d'un 164 % fins al juny, amb un patrimoni de 560 milions d'euros. Aquest servei està adreçat a clients de perfil decidit, ja que inverteix al 100 % en fons de renda variable, amb una cartera basada en la diversificació i fonamentada en els principis de prudència, llarg termini i Creixement Conjunt amb els clients, empleats i accionistes en què es basa la filosofia de l'entitat.

A més, els clients poden accedir a aquesta proposta de valor a través del fons de fons March Next Generation FI, que permet als clients i no clients accedir a aquesta estratègia sobre megatendències amb una inversió mínima d'una participació.

Creixement de les inversions alternatives

De la mateixa manera, la inversió en actius alternatius, que el banc va incorporar el 2019 a través d'aliances amb K2 Advisors-Franklin Templeton (GDC) i Banque Syz (fons de fons), continua amb una evolució molt positiva: al tancament del primer semestre creixen un 140 % respecte del mateix període del 2020 i ja acumulen més de 300 milions d'euros sota gestió. Aquestes propostes han estat ampliades amb el fons de fons March Alternative Strategies, -llançat des de March Asset Management en coordinació amb Banca March sota l'acord d'assessorament en estratègies alternatives amb K2 Advisors-Franklin Templeton-, que permet als inversors conservadors accedir a una cartera diversificada de vehicles especialitzats en estratègies Long Short Equity, Global Macro, Credit/Relative Value i Event Driven. Aquest instrument acumulava actius per import de 80 milions d'euros a la darreria de juny.

Addicionalment, les modalitats d'inversió sostenible i responsable (ISR) amb J. Safra Sarasin i d'inversió d'impacte amb Amundi-CPR també van mantenir una acollida excel·lent després de la seva arrencada a la darreria del 2020, amb un patrimoni gestionat que creix un 22 % respecte del mes de març i supera en conjunt els 135 milions d'euros. La proposta ISR/Impacte compta com a novetat amb la incorporació del fons de renda fixa Robeco Global Climate Bonds, que inverteix amb l'objectiu de reduir la petjada de carboni en els emissors que formen part de la seva cartera, que suma ja 45 milions d'euros.

Des de l'Àrea de Productes de Banca March s'afirma: "En els darrers anys Banca March ha realitzat una revisió profunda de la seva oferta, coherent amb la idea d'un cicle econòmic diferent i un món més digital i conscienciat, en què els lideratges sectorials i geogràfics estan canviant. Un entorn en què els tipus d'interès negatius ens obliguen a buscar alternatives a la renda fixa tradicional i en què la liquiditat immediata ha deixat de ser una exigència per a molts inversors, obrint la possibilitat d'afegir productes fins ara reservats als inversors institucionals. La inversió més tradicional continua viva, com demostra el que estem vivint el 2021, però requereix ser complementada amb altres motors de rendibilitat que capturin grans tendències a llarg termini".

Final del contingut principal

.