Actualitat

Comença el contingut principal

El FEI i Banca March mobilitzaran 300 milions d'euros per finançar empreses espanyoles afectades per la COVID-19

08 de novembre 2021 Categoria: Acords

Banca March suma forces per promoure la recuperació econòmica de petites i mitjanes empreses (pimes) espanyoles ubicades principalment a les Balears.

  • La garantia de 210 milions d'euros del Fons Europeu d'Inversions (FEI) permetrà a Banca March canalitzar fins a 300 milions en préstecs a pimes i midcaps. 
  • L'acord compta amb el suport del Fons Paneuropeu de Garantia (EGF, per les sigles en anglès), que forma part del paquet de mesures per import de 540.000 milions d'euros aprovat per la Unió Europea per pal·liar els efectes econòmics de la pandèmia de la COVID-19. 

El Fons Europeu d'Inversions (FEI), part integrant del Grup Banc Europeu d'Inversions (BEI), suma forces amb Banca March per promoure la recuperació econòmica de petites i mitjanes empreses (pimes) espanyoles ubicades principalment a les Balears. El FEI concedirà una garantia de fins a 210 milions d'euros que permetrà a Banca March mobilitzar finançament per un import total de 300 milions d'euros.

S'estima que l'acord signat facilitarà l'accés al finançament en condicions avantatjoses a més de 350 pimes afectades per la pandèmia, la qual cosa permetrà també contribuir a salvaguardar els nivells d'ocupació.

El FEI i Banca March signen aquest acord en el marc del Fons Paneuropeu de Garantia (EGF), que forma part del paquet de mesures per import de 540.000 milions d'euros aprovat per la Unió Europea per pal·liar els efectes econòmics de la pandèmia de la COVID-19.

Gràcies al Fons Paneuropeu de Garantia, Banca March proporcionarà finançament a pimes i midcaps en condicions favorables, garantint que les empreses espanyoles disposin de finançament suficient per mitigar les conseqüències econòmiques de la crisi de la COVID-19 i que puguin continuar creixent i desenvolupant-se a mitjà i llarg termini. El FEI garantirà fins al 70 % de la cartera de nous préstecs.

El conseller delega del FEI, Alain Godard, va assenyalar: «Estem orgullosos d'unir forces amb Banca March per mobilitzar solucions de finançament adaptades a les necessitats de les pimes i midcaps espanyoles afectades per la pandèmia. El Fons Paneuropeu de Garantia aportarà la liquiditat que necessiten les pimes en aquest moment crític».

El vicepresident del BEI, Ricardo Mourinho Félix  va manifestar: «El desembre del 2020, Banca March ja va ser el primer banc a signar un acord amb el Grup BEI en el marc del Fons Paneuropeu de Garantia. Aquest és un exemple més del compromís del Grup BEI de donar suport a les entitats financeres espanyoles en la creació de noves línies de crèdit per a les petites empreses en el context de la recuperació de la pandèmia de la COVID-19. Col·laborant amb Banca March, podem arribar a nombroses empreses afectades per la pandèmia a les Balears i a tot Espanya, aportant liquiditat per recolzar les seves necessitats d'inversió en el creixement a mitjà i llarg termini».

El conseller delegat de Banca March, José Luis Acea, va afirmar: «Com a banc especialitzat en l'assessorament a empreses, famílies d'empresaris i empreses familiars, des del començament de la pandèmia hem reforçat el nostre compromís per impulsar i dinamitzar el paper de les empreses familiars, com a element clau de la recuperació econòmica i la creació d'ocupació. Ens satisfà d'una manera especial col·laborar amb el FEI a les Balears, bressol de Banca March. Gràcies a tots aquests acords podrem seguir donant suport a empreses i emprenedors davant els importants reptes als quals s'enfronten a conseqüència de la COVID-19, facilitant i col·laborant en projectes que sustenten el seu paper crucial en aquests moments». 

Final del contingut principal

.