Actualitat

Comença el contingut principal

Banca March tanca el primer trimestre amb 3.016 milions de patrimoni en gestió delegada, un 8,12 % més que el març del 2022

10 de maig 2023 Categoria: Resultats

  • El patrimoni en gestió discrecional de carteres (GDC) va créixer un 23 % respecte del març de l'any passat, fins a situar-se en 2.319 milions d'euros. L'augment de patrimoni més gran es va registrar en la cartera decidida (111 %), seguida de la renda variable (71 %), la defensiva (67 %) i la conservadora (28 %).
  • Com a reflex de la confiança dels clients, Banca March sumava a la darreria del març prop de 6.200 contractes en aquesta modalitat de gestió patrimonial. El patrimoni en fons delegats al final del mes de març es va situar en 698 milions d'euros.
  • En l'àmbit de la inversió sostenible, va destacar el fons delegat March Green Transition Bond. Llançat el 2022 amb polítiques d'inversió compromeses amb la cura del medi ambient i l'aposta pels sectors que promouen la transició ecològica, va augmentar el seu patrimoni un 16 %, fins a superar els 25 milions.

 

El volum de patrimoni en gestió delegada (gestió discrecional de carteres i fons delegats) de Banca March es va situar en 3.016 milions d'euros a finals de març, una xifra que és un 8,12 % superior a la de la mateixa data del 2022. Aquest creixement reflecteix la confiança dels clients en Banca March, l'entitat bancària amb la major ràtio de solvència a Espanya i una de les més solvents a Europa, malgrat la inestabilitat que els mercats experimenten des de l'inici de la guerra a Ucraïna, les pressions inflacionistes desencadenades per la crisi energètica i la pujada dels tipus d'interès.

Concretament, en gestió discrecional de carteres (GDC) el patrimoni va créixer un 23 % respecte del març de l'any passat, fins a situar-se en 2.319 milions d'euros. L'augment de patrimoni més gran es va registrar en la cartera decidida (111 %), seguida de la renda variable (71 %), la defensiva (67 %) i la conservadora (28 %). Com a reflex de la confiança dels clients, Banca March sumava a la darreria del març prop de 6.200 contractes en aquesta modalitat de gestió patrimonial. El patrimoni en fons delegats al final del mes de març es va situar en 698 milions d'euros.

Productes innovadors i sostenibles

En línia amb la dinàmica d'innovació de productes que caracteritza l'oferta d'assessorament de Banca March, va destacar, en l'àmbit de la inversió sostenible, el fons delegat March Green Transition Bond, un fons de renda fixa, multisectorial i diversificat que busca invertir en projectes que promouen la transició verda, orientats a la descarbonització i la protecció del medi ambient, amb l'objectiu de reduir la petjada de carboni en els emissors que formen part de la seva cartera. A finals de març acumulava un patrimoni de 25 milions d'euros, un 16 % més que un any abans.

Aposta per les megatendències

Els serveis de gestió discrecional de carteres, que a Banca March es caracteritzen pel seu valor afegit únic al mercat, van néixer el 2018 per posar a disposició dels clients una selecció de productes d'arquitectura oberta que es gestionen de manera activa per a l'obtenció de retorns en qualsevol context de mercat. Les xifres de creixement registrades posen de manifest l'èxit d'acollida entre els inversors, gràcies als excel·lents resultats obtinguts.

Des del seu llançament el 2019, l'estratègia Next Generation destaca pel seu enorme dinamisme. És una proposta de gestió discrecional basada en les megatendències globals identificades pels experts de l'entitat com a part del canvi econòmic i social (revolució 4.0, sostenibilitat i medi ambient, i demografia i estil de vida). Malgrat les turbulències dels mercats en els darrers exercicis, l'estratègia Next Generation acumula una rendibilitat superior al 43 % els tres últims anys. Aquest servei està dirigit a clients de perfil decidit, ja que inverteix el 100 % en fons de renda variable, amb una cartera basada en la diversificació i fonamentada en els principis de prudència, llarg termini i creixement conjunt amb clients, empleats i accionistes que integren la filosofia de l'entitat.

A més, els clients poden accedir a aquesta proposta de valor a través del fons de fons March Next Generation FI, una estratègia sobre megatendències amb una inversió mínima d'una participació.

Inversions alternatives

La inversió en actius alternatius, que el banc va incorporar el 2019 a través de diverses aliances amb grans gestores especialistes internacionals, continua sent una part essencial de les propostes de Banca March per als seus clients. Aquestes iniciatives es van ampliar amb el fons de fons March Alternative Strategies —llançat des de March Asset Management—, que permet als inversors conservadors accedir a una cartera diversificada de vehicles especialitzats en estratègies Long Short Equity, Global Macro, Credit/Relative Value i Event Driven.

Dynamic Alternative Strategies és un altre fons d'estratègies alternatives dissenyat en col·laboració amb Dynamic Beta Investments (DBI) que replica el comportament d'una cistella de hedge funds, mitjançant la combinació dels 50 fons més grans en les estratègies Event Driven, Equity Hedge i Relative Value i 20 CTA (fons Global Macro sistemàtics).

A finals de març, el conjunt de les inversions alternatives gestionades per Banca March acumulava actius per un import de 349 milions d'euros.

Des de l'Àrea de Productes de Banca March s'afirma: "Des de l'inici de l'any, hem viscut un canvi radical en les regles del joc, entrant en un escenari marcat per les pressions inflacionistes i el final de les polítiques monetàries expansives. Més que mai es fa necessari confiar la gestió del patrimoni a especialistes que tinguin capacitat per predir i aprofitar les oportunitats de rendibilitat en escenaris complexos i canviants. A la solidesa que ofereix l'entitat més solvent d'Espanya, a Banca March hi afegim una dinàmica d'innovació en productes per a tots els perfils de clients, des de l'estalviador més conservador fins a l'inversor més sofisticat, assessorament responsable gràcies als gestors més ben preparats del sector, la solidesa reputacional i la qualitat del servei que ens caracteritzen i el lideratge en tecnologia d'assessorament, amb el desenvolupament d'eines per a clients i gestors que permeten oferir una experiència d'assessorament omnicanal capdavantera".

Final del contingut principal

.