Actualitat

Comença el contingut principal

Banca March, seu de la jornada Reptes actuals del govern corporatiu: reputació, riscos i sostenibilitat en col·laboració amb la revista Global Policy

07 de juliol 2023 Categoria: Banca March

  • Aquesta iniciativa s'emmarca en el compromís de Banca March amb els criteris ambientals, socials i de bon govern corporatiu (ASG), mitjançant iniciatives que promoguin la recerca, el coneixement i la cerca de solucions per augmentar la riquesa i competitivitat del país, millorar les condicions de vida dels ciutadans, i per al desenvolupament d'estratègies que reforcin la competència i el bon govern de les empreses.
  • Durant la jornada es van presentar 15 treballs a càrrec d'acadèmics i experts en l'àmbit financer, una selecció dels quals es publicarà en una edició especial de la revista Global Policy en el primer trimestre del 2024.
  • La conferència inicial va ser a càrrec d'Andrés Almazán, professor de finances a l'Escola de Negocis McCombs de la Universitat de Texas a Austin i fellow Bank of America Centennial.

Un dels objectius de Banca March és contribuir al debat acadèmic sobre els reptes que afecten el sector financer, d'acord amb el seu compromís amb els criteris ambientals, socials i de bon govern corporatiu (ASG) que han d'inspirar una activitat econòmica sostenible i responsable. Amb focus en els aspectes de bon govern corporatiu, i en col·laboració amb la publicació acadèmica Global Policy Journal, l'entitat va organitzar la darrera setmana de juny una jornada amb el lema Reptes actuals del govern corporatiu: reputació, riscos i sostenibilitat. En aquesta jornada, acadèmics i experts en finances de diferents universitats espanyoles i internacions van presentar un total de 15 treballs al llarg de cinc sessions, una selecció dels quals es publicarà en el primer trimestre del 2024 en una edició especial de la revista Global Policy.

És la segona jornada organitzada per Banca March a la qual reuneix personalitats del món acadèmic per analitzar els desafiaments a què s'enfronta la indústria bancària en l'àmbit del bon govern. En l'edició anterior, celebrada el 2019 amb el títol Millors pràctiques i govern corporatiu en el sector bancari, acadèmics i experts en l'àmbit financer van debatre sobre el nou entorn regulador sorgit com a reacció als excessos del passat.

Aquesta iniciativa s'emmarca en el compromís de Banca March de contribuir a un creixement econòmic sostenible i inclusiu, mitjançant iniciatives que promoguin la recerca, el coneixement i la cerca de solucions per augmentar la riquesa i competitivitat del país, millorar les condicions de vida dels ciutadans, i per al desenvolupament d'estratègies que reforcin la competència i el bon govern de les empreses.

Anselmo Martín-Peñasco, director general adjunt de Banca March i responsable de Recursos Humans, va ser l'encarregat de donar la benvinguda als investigadors. En les seves paraules inicials, va remarcar el compromís de Banca March amb la recerca i va recordar el caràcter singular del banc: "La nostra diferenciació neix d'una filosofia empresarial centenària el pilar bàsic de la qual és el creixement conjunt de clients, empleats, accionistes i la societat en general. En tot moment, busquem aportar valor no només als nostres accionistes, com és lògic, sinó també als professionals que treballen amb nosaltres, als nostres clients i a l'entorn i la societat en què desenvolupem la nostra activitat. Ser sostenibles en el temps està en el nostre ADN des de la fundació del banc el 1926". 

La xerrada d'obertura va ser a càrrec d'Andrés Almazán, professor de finances a l'Escola de Negocis McCombs de la Universitat de Texas a Austin i fellow Bank of America Centennial, qui va impartir una conferència centrada en els problemes vinculats a les compensacions i els incentius, i la seva relació amb l'èxit empresarial.

Seguidament, especialistes i catedràtics de diferents universitats van presentar els seus treballs realitzats en àmbits com les bones pràctiques en govern corporatiu, cultura i lideratge, gestió de riscos i reputació, pràctiques empresarials sostenibles, RSC, criteris ESG, ISR, gestió del talent, entre d'altres.

Escola de gestors i vinculació amb el món acadèmic

Banca March, fidel a la seva filosofia de negoci, el pilar bàsic de la qual és el creixement conjunt de clients, empleats, accionistes i la societat en general, ofereix als seus professionals una formació constant i exigent per proporcionar als clients un servei especialitzat excel·lent, cosa que ha convertit l'entitat en la millor escola de formació de gestors de la banca espanyola. Aquest compromís amb el coneixement també comprèn l'objectiu de promoure i potenciar l'alt valor de les aportacions de la comunitat acadèmica al sector financer.

Fruit d'aquesta filosofia, l'any 2004 es va constituir la Càtedra Banca March de l'Empresa Familiar, finançada íntegrament per Banca March, i en la qual col·laboren la Universitat de les Illes Balears i l'Associació Balear de l'Empresa Familiar. La Càtedra destaca per la docència de cursos d'Empresa Familiar com a matèria optativa en diversos graus de ciències socials (Administració d'Empreses, Dret, Turisme…). Fins ara, més d'un miler d'estudiants han cursat aquestes assignatures.

Durant els últims anys, Banca March ha potenciat l'oferta de programes sobre sostenibilitat i ajudes per a la realització de projectes docents i de recerca. Entre aquestes iniciatives destaca la creació del Doctorat Banca March, en col·laboració amb la Universitat d'Oviedo, gràcies al qual, cada any, professionals de l'entitat cursen el doctorat en Economia i Empresa. Actualment, vint persones estan fent aquests estudis.

Final del contingut principal

.