Actualitat

Comença el contingut principal

Banca March reforça la seva oferta de Coinversió en private equity amb el nou fons de fons March PE Global II, després de l’èxit de March PE Global I

28 de setembre 2022 Categoria: Productes

  • El nou fons de fons de March Private Equity manté els quatre atributs diferenciadors del producte predecessor, March PE Global I, que es va comercialitzar el 2020: suport accionarial, exclusivitat, màxima alineació d’interessos i confiança en l’estratègia.
  • El 100 % de la inversió serà internacional, bàsicament als EUA i Europa, i en diferents sectors —especialment megatendències, sectors defensius, generalistes i nínxol— amb més presència en estratègies sostenibles.
  • Aquesta iniciativa se suma a les propostes de coinversió de Banca March, entitat pionera en la seva aposta pels actius alternatius, amb una trajectòria de 20 anys d’experiència compartint l’estratègia d’inversió amb els clients.
  • El fons March PE Global I té més de 600 inversors i un volum de 250 milions d’euros. A 30 de juny, March PE Global I té una valoració en múltiple d’1,19 vegades.

Banca March, a través de la seva gestora de capital risc, March Private Equity, ha posat en circulació March PE Global II, la segona edició d’aquest fons de fons que tornarà a invertir en private equity internacional després del bon resultat del primer programa.

March PE Global I, comercialitzat el 2020, va aconseguir en els primers quatre mesos aixecar el volum objectiu —250 milions d’euros— i superar els 600 inversors. Actualment, el fons està compromès en un 91 % i s’espera assolir el 100 % a finals del 2022. A 30 de juny, March PE Global I té una valoració en múltiple d’1,19 vegades.

Igual que el seu predecessor, March PE Global II es caracteritzarà per tenir un model diferencial gràcies a quatre característiques que el fan únic: suport accionarial, exclusivitat, màxima alineació d’interessos i confiança en l’estratègia. L’objectiu de captació serà d’entre 250 i 300 milions d’euros, dels quals el Grup Banca March en comprometrà un 20 %. Com a mostra de la confiança en l’estratègia, oferirà als inversors la possibilitat de finançar fins al 50 % de les crides de capital. El 100 % de la inversió serà internacional, bàsicament als mercats dels EUA i Europa i en diferents sectors —especialment megatendències, sectors defensius, generalistes i nínxol—, amb més presència en estratègies sostenibles.

Gabriel Echarri, director general de March Private Equity, assegura: "La Coinversió forma part de l’ADN de Banca March i en un moment d’alta incertesa com el que travessem, les inversions amb caràcter de llarg termini —com el private equity— són alternatives magnífiques que complementen les opcions d’inversió més tradicionals. La solvència de Banca March, la més alta del mercat espanyol, ens permet posar en circulació aquest tipus de productes ancorats en els quatre atributs que defineixen els fons de fons de March Private Equity: suport accionarial, exclusivitat, màxima alineació d’interessos i confiança en l’estratègia. Continuem apostant per la democratització de la inversió en private equity i per l’estratègia de fons de fons com l’opció idònia en termes de rendibilitat/risc perquè més inversors puguin beneficiar-se d’aquest tipus de productes. March Private Equity Global II és una oportunitat per accedir al subjacent, al qual abans només podien arribar els grans inversors, d’una manera senzilla, àgil i prudent”.

Banca March, pionera en Coinversió

Aquesta nova iniciativa se suma a les propostes de coinversió del Grup, que formen un model únic i no replicable en el mercat i que permeten que els clients inverteixin en els mateixos productes que el banc. Banca March és pionera en l’aposta pels actius alternatius, amb una trajectòria de més de 20 anys compartint estratègia d’inversió amb els clients.

En el cas de la Coinversió, Banca March abasta una varietat de tipus d’actiu il·líquids (venture capital, capital risc, deute privat, immobiliari i infraestructures) que ha seleccionat per oferir una alternativa d’inversió en sectors en creixement i que es converteix en un complement excel·lent per esquivar les volatilitats o les incerteses econòmiques. D’aquesta manera, l’entitat ofereix als seus clients l’oportunitat d’invertir allà on no podrien arribar per si sols.

Des del 2008, Banca March ha compromès més de 2.650 milions d’euros en actius il·líquids, amb un múltiple de recuperació de rendibilitats d’entre 1,5 i 2,5 vegades. En aquest temps, 1.750 clients han participat juntament amb el banc en diferents inversions, un 32 % dels quals han repetit en projectes posteriorss.

Final del contingut principal

.