Actualitat

Comença el contingut principal

Banca March reforça la seva estratègia de Coinversió en l'àmbit de la sostenibilitat i compromet 50 milions d'euros al vehicle fotovoltaic d'1,8 GW d'Alantra Solar a través de March SolEnergy

29 de febrer 2024 Categoria: Sostenibilitat

  • El compromís de Banca March i els seus clients a March SolEnergy, FCRE, S.A. ascendeix a 50 milions d'euros. El llançament d'aquest nou producte de Coinversió destaca el compromís de Banca March per alinear-se amb els objectius de sostenibilitat i neutralitat de carboni marcats pel Pacte Verd de la Unió Europea.
  • El suport de Banca March representa una altra fita important per a Alantra Solar (partnership entre Alantra i Solarig) després d'obtenir 213 milions d'euros de finançament de deute d'un sindicat bancari per al desenvolupament del primer lot de set plantes fotovoltaiques. 
  • En qualitat d'una de les plataformes més grans de desenvolupament solar d'Europa, el vehicle d'inversió N-Sun Energy adquirirà progressivament una cartera de més de 40 plantes fotovoltaiques a Itàlia i Espanya, i fins ara ha obtingut 315 milions d'euros en compromisos de capital. Solarig desenvolupa actualment el conjunt d'instal·lacions i s'espera que els últims projectes assoleixin l'estat de "RTB" (Ready To Build) abans del tancament del 2025. 

 

Banca March llança March SolEnergy FCRE S.A., un nou producte de Coinversió en col·laboració amb Alantra Solar, per crear una plataforma diversificada de més de 40 plantes fotovoltaiques a Espanya i Itàlia, de les quals un percentatge rellevant comptarà amb hibridació de bateries, amb una capacitat d'1,8 GW. L'entitat, que aportarà juntament amb els seus clients 50 milions d'euros, reforça així la seva estratègia de donar suport al creixement de companyies que desenvolupen solucions sostenibles per a la transició energètica.

Banca March i els clients coinversors participaran en l'estructura a través d'un Fons de Capital Risc Europeu (FCRE) amb format de societat anònima, paral·lel al vehicle que estructura Alantra, que se suma als inversors estratègics Reichmuth Infrastructure i Amundi Energy Transition.

Aquests vehicles participaran en el capital de N-Sun Energy S.L., companyia que adquirirà de manera progressiva les més de 40 plantes fotovoltaiques localitzades a Itàlia (prop del 70 %) i Espanya (prop del 30 %), mercats de referència en energia solar. Les plantes ja identificades i en exclusivitat s'incorporaran a la cartera en la fase Ready to Build (RTB). 

Aliança Estratègica de Banca March i Alantra Solar en un projecte de Coinversió

Banca March ha triat per a aquest projecte Alantra Solar com a soci de referència pel seu binomi de coneixement financer i industrial. Alantra Solar és la gestora del Grup Alantra, la firma global independent de serveis financers per al mid-market, especialitzada en la inversió en energies renovables i infraestructures, que compta amb Solarig com a soci. Alantra liderarà tot el procés de finançament, tant equity com deute, del projecte; Solarig, companyia especialitzada en el desenvolupament d'infraestructures per a la transició energètica amb més de 19 anys d'experiència i operacions a 12 països, desenvolupa actualment el conjunt d'instal·lacions i s'espera que els últims projectes assoleixin l'estat de "RTB" (Ready To Build) abans del tancament del 2025. 

Es calcula que la plataforma d'inversió invertirà un total de 1.700 milions d'euros, dels quals 700 seran per a instruments de capital, i els 1.000 milions restants, per a deute.

El llançament d'aquest nou producte de Coinversió destaca el compromís de Banca March per alinear-se amb els objectius de sostenibilitat i neutralitat de carboni marcats pel Pacte Verd de la Unió Europea. Durant els últims anys, l'entitat ha presentat diverses solucions innovadores i alternatives d'inversió que combinen sostenibilitat i rendibilitat.

Ignacio Montero, director de la Unitat de Coinversió de Banca March:: "El sector energètic està experimentant una profunda transformació a la recerca d'una oferta d'energia més assequible, eficient i sostenible, que atengui una demanda canviant i diversa. Des de Banca March, volem donar suport al creixement de les energies renovables, especialment la solar, per satisfer la creixent demanda dels nostres clients de productes i serveis que donin prioritat a la sostenibilitat i la descarbonització."

Javier Mellado, Managing Partner d'Alantra Solar: "Després d'haver assegurat un finançament de deute de 213 milions per part d'un sindicat bancari per al desenvolupament del primer lot de set plantes fotovoltaiques, l'avenç dels nostres esforços de fundraising representa un altre assoliment destacat. Estem molt orgullosos del suport obtingut d'institucions tan prestigioses com Amundi Energy Transition, Reichmuth Infrastructure i ara Banca March. La seva confiança és un clar testimoni de la solidesa de la nostra estratègia d'inversió."

Coinversió, senya d'identitat de Banca March

La Coinversió és senya d'identitat i màxima expressió del compromís del Grup Banca March amb els seus clients, que els invita a participar com a socis en els mateixos vehicles d'inversió o projectes. D'acord amb aquesta filosofia d'alineació d'interessos, al llarg dels anys, el banc familiar ha arribat a coinvertir amb més de 9.000 clients a través dels seus SICAV institucionals (Torrenova, Lluc i Bellver), modalitats de Coinversió líquida que, al tancament d'agost de 2023, sumaven un patrimoni de 1.900 milions d'euros. Pel que fa a la modalitat de Coinversió no cotitzada, des de 2008 el Grup Banca March ha compromès més de 2.640 milions d'euros en actius no líquids juntament amb els seus més de 2.100 coinversors. 

Final del contingut principal

.