Actualitat

Comença el contingut principal

Banca March, primera entitat financera certificada com a "Espai cerebroprotegit" per la fundació Freno al Ictus

28 d’abril 2022 Categoria: Banca March

La campanya de sensibilització "Banca March contra l'ictus" pretén visibilitzar i informar sobre aquesta patologia, prevenir-la i conscienciar del temps d'actuació davant aquesta malaltia.

  • El projecte ha consistit en la formació del 100 % de la plantilla de Banca March per a la identificació, estabilització i actuació davant un possible ictus.
  • El 90 % dels ictus són prevenibles i el temps d'actuació és vital per reduir-ne les seqüeles.
  • L'ictus és una malaltia cerebrovascular que afecta més de 120.000 persones cada any a Espanya.
  • Una de cada sis persones tindrà un ictus al llarg de la seva vida. Actualment, és la primera causa de discapacitat adquirida en l'adult i representa la segona causa de mortalitat.
  • L'ictus és una malaltia tempodependent, per la qual cosa és fonamental que la població sàpiga reconèixer els símptomes i com actuar en cas d'un ictus.

La fundació Freno al Ictus ha atorgat el segell "Brain Caring People" a Banca March per la campanya divulgativa "Banca March contra l'ictus" i la certificació d'"Espai cerebroprotegit" per a totes les seves oficines i serveis centrals, que ara compten amb personal especialment format capaç d'identificar, estabilitzar i reaccionar en cas que qualsevol persona pateixi un ictus a les seves instal·lacions o en la pràctica de la seva feina.

El projecte inclou la campanya de sensibilització "Banca March contra l'ictus", que pretén visibilitzar i informar sobre aquesta patologia, prevenir-la i conscienciar del temps d'actuació davant aquesta malaltia. La campanya consisteix en un conjunt de materials divulgatius, distribuïts a través dels diferents canals de comunicació de l'entitat.

Anselmo Martín-Peñasco, director general adjunt de Banca March i director de l'àrea de Recursos Humans, ha destacat durant l'acte de lliurament del segell de reconeixement: "El model de gestió de persones de Banca March posa els professionals al centre de l'estratègia. Busquem ser l'entitat referent a Espanya en Banca Privada i assessorament a empreses i per a això hem de comptar amb els professionals més ben formats i més motivats. Per a nosaltres és prioritari establir un entorn de treball segur, on poder desenvolupar una carrera professional llarga i fructífera, en la qual la salut de tots els nostres professionals té una importància capital".

D'aquesta manera, Banca March passa a formar part del teixit institucional responsable del nostre país i es converteix en la primera entitat financera a rebre aquesta acreditació.

El projecte de certificació "Espai cerebroprotegit" ha consistit en la formació del 100 % de la plantilla de l'entitat per a la identificació, estabilització i actuació davant un possible ictus, amb un doble objectiu: reduir el temps d'actuació per salvar vides i evitar seqüeles i saber com estabilitzar l'afectat per poder activar tan aviat com sigui possible el protocol Codi Ictus a través dels serveis d'emergència.

Després d'aquesta formació, tots els centres de negoci i serveis centrals de Banca March compten amb personal format per identificar un possible cas d'ictus i actuar amb rapidesa, convertint-se d'aquesta manera en la primera baula en la cadena de supervivència davant la malaltia.

En aquest sentit, el president de la fundació Freno al Ictus, Julio Agredano, ha recordat que "l'ictus és una malaltia tempodependent, per la qual cosa reduir el temps d'actuació és vital per minimitzar-ne les seqüeles. Avui dia, gràcies a Banca March i al seu compromís amb l'efecte multiplicador contra l'ictus, un miler i mig de persones més poden donar l'alarma per guanyar temps al rellotge i salvar vides entre els seus col·laboradors i clients. Cal recordar que, segons dades de la Societat Espanyola de Neurologia, més del 50 % dels afectats per un ictus queden amb seqüeles discapacitants o moren, i el 35 % dels casos es produeixen en edat laboral, provocant una mortalitat cinc vegades superior a la del càncer de mama. L'objectiu primordial d'aquesta certificació és salvar vides i evitar seqüeles".

L'ictus és una alteració de la circulació cerebral que compromet l'arribada de sang al cervell provocant el consegüent dany neuronal. Les dades són reveladores: s'estima que una de cada sis persones tindrà un ictus al llarg de la seva vida. Actualment, és la primera causa de discapacitat adquirida en l'adult i representa la segona causa de mortalitat, sent la primera en el cas de les dones, de manera que cada any afecta prop de 120.000 persones a Espanya, i provoca la mort o una discapacitat greu en un percentatge elevat dels casos.

Per aquesta raó, la rapidesa en l'actuació i una formació adequada són essencials. Només així els empleats podran identificar els senyals d'alerta d'aquesta malaltia, senyals que solen passar desapercebuts en molts casos pel desconeixement entre la població.

Final del contingut principal

.