Actualitat

Comença el contingut principal

Banca March nomena José Cuevas nou responsable de l'Àrea de Banca Patrimonial

22 de desembre 2021 Categoria: Banca March

José Cuevas, llicenciat en ADE i amb formació de postgrau a l'IESE i la Harvard Business School, ha desenvolupat a Banca March la major part de la seva carrera.

  • En un dels entorns de mercat més complexos, el volum de negoci de l'àrea de grans patrimonis de l'entitat (més de dos milions d'euros) es va situar en 11.000 milions d'euros el juny d'aquest any, amb un creixement del 18,32 % respecte del mateix mes del 2020 i un augment del nombre de clients del 15,42 %. 
  • Banca March, únic banc espanyol de propietat 100 % familiar, ha configurat un model d'assessorament únic, amb la major solvència del sistema financer espanyol, basat en els millors professionals formats en el Programa Talent Banca March, un ús creixent de la tecnologia, productes exclusius com la coinversió, i lideratge en la qualitat de servei percebuda pels clients. 
  • Luis Ordóñez, director actual de la Unitat de Mercat de Capitals i Finançament Sindicat, amplia les seves funcions per assumir la direcció de les territorials de Grans Empreses, fins ara responsabilitat de José Cuevas, aportant el coneixement tècnic i l'especialització de Mercat de Capitals a la funció comercial. 

Banca March ha nomenat José Cuevas, subdirector general adjunt l'entitat, que fins ara exercia el càrrec de responsable de l'Àrea de Grans Empreses, com a nou responsable de Banca Patrimonial, àrea de negoci que agrupa els patrimonis superiors a dos milions d'euros. Substitueix José Luis Santos, que accedeix a una prejubilació per motius personals després d'haver exercit el càrrec des de la darreria del 2016. 

José Cuevas, llicenciat en ADE i amb formació de postgrau a l'IESE i la Harvard Business School, ha desenvolupat a Banca March la major part de la seva carrera. Ha estat responsable de liderar les Direccions Territorials de Grans Empreses, des de les quals s'exerceixen les funcions comercials i de relació amb companyies de més de 40 milions d'euros de facturació, contribuint al creixement i la consolidació del model de banca corporativa únic de Banca March, basat en l'assessorament a empreses, empreses familiars i famílies empresàries, i focalitzant la seva especialització en finançament alternatiu, direct lending, solucions de tresoreria a mida i cobertures de riscos. 

Luis Ordóñez, director actual de la Unitat de Mercat de Capitals i Finançament Sindicat, amplia les seves funcions per assumir la direcció de les territorials de Grans Empreses, fins ara responsabilitat de José Cuevas, aportant el coneixement tècnic i l'especialització de Mercat de Capitals a la funció comercial.

Banca March compta amb els fonamentals més sòlids del mercat, amb ràtios de solvència, morositat, liquiditat i cobertura que protegeixen el patrimoni dels clients. Banca March manté la taxa de morositat més baixa del sector a Espanya (1,62 % enfront d'un 4,4 % de mitjana del sector) i ràtios de solvència (18,37 %), liquiditat —LCR (233,0 %) i DTL (137,8 %)— i cobertura de riscos dubtosos (66,0 %) entre les més altes de la banca, segons dades del juny del 2021. Tanmateix, no només és important tenir en compte la taxa de solvència, sinó també el volum total de recursos propis que, en el cas de Banca March, superen els 2.000 milions d'euros.

Model d'assessorament únic, amb la major solvència del sector

En Banca Patrimonial, Banca March ha desenvolupat un model de relació que acompanya el client amb un assessorament global, patrimonial i fiscal, i cobreix totes les seves necessitats, canviants, al llarg de la vida. En un dels entorns més complexos que es recorda, el volum de negoci de l'àrea de grans patrimonis (més de dos milions d'euros) es va situar en 11.000 milions d'euros el juny d'aquest any, amb un creixement del 18,32 % respecte del mateix mes del 2020 i un augment del nombre de clients del 15,42 %, com a reflex de la confiança d'una quantitat creixent d'estalviadors i inversors.

Banca March, únic banc espanyol de propietat 100 % familiar, ha configurat un model de negoci únic, amb la major solvència del sistema financer espanyol, basat en els millors professionals formats en el Programa Talent Banca March, un ús creixent de la tecnologia al servei del negoci, productes exclusius com la coinversió, i lideratge en la qualitat de servei percebuda pels clients.

José Luis Acea, conseller delegat de Banca March, ha afirmat: "A Banca March sempre ens hem diferenciat per un model de negoci propi que potencia el desenvolupament de les persones, basat en la meritocràcia i l'equitat salarial interna i externa, i en què els professionals desenvolupen una carrera en funció dels seus assoliments i el seu encaix amb la cultura de la casa. El 12 % de la plantilla procedeix del Programa Talent, que recluta joves professionals perquè es converteixin en els futurs directius de la casa.  A Banca March som aliens als moviments i fixatges que viu el sector de la banca patrimonial, que inclou multitud d'EAFI i societats de valors que busquen comprador per a projectes que han reunit professionals sortits d'altres entitats. En un sector tan competitiu, Banca March continua apostant per un model de negoci propi, d'acord amb la seva filosofia centenària i singular de creixement conjunt i visió de llarg termini, tant per als seus clients com per als seus empleats, d'acord amb la voluntat i visió dels seus accionistes".

Dins de la seva oferta de valor, Banca March proposa, entre altres productes, carteres de gestió discrecional les rendibilitats de les quals el 2021 han reflectit el bon fer de l'entitat per a tots els perfils de risc: GDC conservadora (+3,53 %), GDC moderada (+7,34 %), GDC decidida (+12,29 %) i GDC renta variable (+14,61 %). Destaca també la GDC Next Generation, una estratègia de renda variable que inverteix en megatendències de futur, amb una rendibilitat del 16,73 %. A més, durant aquest exercici els fons temàtics, especialitat de March Asset Management, gestora del Grup Banca March, han tingut un comportament excel·lent. Al capdavant, Mediterranean Fund, estretament vinculat a la sostenibilitat ja que inverteix en empreses lligades a l'economia de l'aigua, amb una rendibilitat del 22,25 % del començament d'any ençà. Així mateix, March Vini Catena, que inverteix en la cadena de valor del vi, ha generat un rendiment del 16,27 % des del començament de l'any, i March Family Business Fund, que se centra en empreses familiars cotitzades de tot el món, va aconseguir una revaloració del 15,10 %.

Banca March és l'únic banc espanyol entre les millors empreses per treballar a Europa, segons ha anunciat al setembre la consultora internacional Great Place To Work®. El mes de gener passat, Banca March va obtenir la certificació Great Place to Work per segon any consecutiu com a reconeixement a la seva gestió de persones, així com a l'excel·lència i alt rendiment dels seus professionals. A l'abril, l'entitat va entrar per primer cop al rànquing de Best Workplaces com una de les deu millors empreses per treballar a Espanya i l'únic banc espanyol dins d'aquesta classificació. Així mateix, l'entitat ha estat certificada tres anys consecutius com a Top Employer —el 2019, 2020 i 2021— per les condicions que s'ofereixen als empleats.

Final del contingut principal

.