Actualitat

Comença el contingut principal

Banca March i PwC avancen en el seu acord per agilitzar l'accés als fons del Pla de Recuperació per a Europa després d'assessorar 140 empreses

27 de juliol 2021 Categoria: Allgemeines

Banca March va aconseguir el passat desembre un acord amb l'Oficina de Fons Europeus de PwC per agilitzar i facilitar la canalització d'ajudes a el teixit empresarial espanyol que preveu el Programa Next Generation EU.

  • L'acord assolit entre Banca March i PwC el darrer mes de desembre per facilitar la canalització d'ajuts al teixit empresarial espanyol previstos en el Programa Next Generation EU permet als clients de l'entitat beneficiar-se d'una gestió àgil dels processos i, gràcies a la plataforma tecnològica desenvolupada amb aquesta finalitat, de l'accés a un equip d'assessors especialitzats. Fins a aquesta data, 140 empreses clients de Banca March han tret profit de l'assessorament en relació amb el Programa Next Generation EU.
  • En virtut de l'acord esmentat, Banca March, a través dels seus gestors, possibilita a les empreses l'accés a la plataforma de tramitació i gestió de subvencions vinculades al Programa Next Generation EU. Per a l'execució dels projectes es preveu també la concessió de finançament -pont o addicional- i altres serveis financers, com ara avals o assegurances, si escau.
  • Banca March presta especial atenció a les empreses familiars, així com al sector hoteler i turístic, amb les quals està vinculada estretament des de fa dècades.

Banca March, l'únic banc de propietat 100 % familiar, amb un enfocament de Banca Corporativa i Empreses, centrat d'una manera especial en l'empresa familiar i les famílies empresàries, va arribar a un acord el darrer mes de desembre amb l'Oficina de Fons Europeus de PwC per agilitzar i facilitar la canalització d'ajuts al teixit empresarial espanyol previstos en el Programa Next Generation EU, el pla europeu dotat amb 750.000 milions d'euros per promoure la cohesió econòmica, social i territorial, reforçar la resiliència econòmica i social, mitigar l'impacte de la crisi i impulsar la transició digital i ecològica.

A l'empara de l'acord esmentat, Banca March assisteix els seus clients en el procés d'obtenció de les subvencions donant-los accés a una plataforma tecnològica i a un equip d'assessors especialitzats de PwC. L'abast del servei engloba totes les fases, des de l'assessorament i l'anàlisi prèvia per determinar la subvenció o l'ajut aplicable fins al suport en l'emplenament de la documentació necessària i la presentació telemàtica de les sol·licituds, i també el seguiment i la justificació posterior dels projectes afavorits amb els ajuts. La proposta preveu, així mateix, un servei prèmium per als projectes més complexos.

Amb la finalitat de facilitar l'engegada dels projectes subvencionats, Banca March ofereix als clients, addicionalment, finançament i altres serveis com ara: avançament de fons fins que es materialitzin els desemborsaments de les subvencions concedides -finançament pont-, aportació de finançament complementari -finançament addicional- per a l'execució dels projectes, concessió d'avals i gestió d'assegurances, entre altres serveis.

Banca March, fundada el 1926 a Palma, es troba en una posició òptima per impulsar els projectes de les empreses familiars, gràcies a un coneixement profund de la seva idiosincràsia. Aquesta proximitat garanteix l'adaptació de les solucions a les necessitats dels clients, la flexibilitat i l'agilitat en la presa de decisions i l'alineació d'interessos, per la naturalesa mateixa del banc com a empresa familiar. Amb aquest Programa Next Generation EU, que persegueix un objectiu ambiciós de transformació per a Espanya, Banca March vol acompanyar les empreses espanyoles accelerant el seu creixement i innovació.

Focus especial en el sector hoteler i turístic

L'entitat presta una atenció especial a les empreses del sector hoteler i turístic, amb les quals està vinculada des de fa dècades. Des de la Unitat de Turisme i Oci, dins de l'Àrea de Grans Empreses, Banca March compta amb una oferta completa de serveis financers per continuar acompanyant, en la situació actual, les empreses del sector en els seus objectius de desenvolupament i consolidació, amb solucions especialitzades de finançament bancari, finançament alternatiu, tresoreria i mercats, solucions asseguradores, serveis de fusió i adquisició (M&A) i solucions de finançament d'actius (SFA) adaptades a les diferents necessitats de les empreses del sector hoteler. 

L'elevada quota de mercat en el sector hoteler fa de Banca March una entitat amb un alt grau d'especialització i coneixement de l'activitat empresarial que gira al voltant del turisme i l'oci: actualment, són clients de Banca March empreses que representen més del 30 % de l'oferta d'allotjament a Espanya.

José Manuel Arcenegui, director general de Banca March i responsable de l'Àrea de Banca Corporativa, ha explicat: "Des de l'inici de la pandèmia Banca March ha estat fermament compromesa amb l'objectiu de ser un factor dinamitzador de la recuperació de l'activitat empresarial. Com a banc especialitzat, amb un focus especial en l'empresa familiar i les famílies empresàries i un vincle únic amb el sector hoteler i turístic, estem en una posició idònia per facilitar als nostres clients la canalització de projectes que puguin beneficiar-se de les subvencions i els ajuts previstos en el Programa Next Generation EU, així com per avaluar la concessió de finançament o serveis financers addicionals".

Final del contingut principal

.