Actualitat

Comença el contingut principal

Banca March i la Fundació Mallorca Preservation creen el primer observatori per a la sostenibilitat de Mallorca

02 de juny 2023 Categoria: Acords

  • L'Observatori de Sostenibilitat de Mallorca neix amb l'objectiu de proporcionar informació objectiva i dades fiables sobre la realitat mediambiental de l'illa.
  • La creació de l'Observatori ha estat possible gràcies a l'acord assolit entre March AM i la Fundació Mallorca Preservation, mitjançant el qual la gestora del Grup Banca March donarà a la Fundació part de la comissió de gestió anual del fons sostenible Mediterranean Fund.
  • L'acord té una durada de tres anys. Al final de cada any s'elaborarà un informe que recollirà les tendències ambientals i els avenços a Mallorca en el compliment d'alguns dels objectius de desenvolupament sostenible de l'ONU.
  • Mediterranean Fund és un fons temàtic solidari gestionat per March AM que inverteix en dues tendències de gran potencial: l'economia dels oceans i l'aigua. El fons destina el 10 % de la seva comissió de gestió a projectes relacionats amb aquestes dues temàtiques.

Banca March i la Fundació Mallorca Preservation s'alien per a la creació del primer observatori per a la sostenibilitat a Mallorca, l'Observatori de Sostenibilitat de Mallorca, que neix amb l'objectiu de millorar el coneixement sobre l'estat actual de la sostenibilitat a l'illa a través de la recopilació i l'anàlisi d'un seguit d'indicadors mediambientals.

La creació de l'Observatori ha estat possible gràcies a l'acord assolit entre March Asset Management (AM), gestora del Grup Banca March, i la Fundació Mallorca Preservation. En virtut d'aquest acord, March AM donarà a la Fundació part de la comissió de gestió anual del fons sostenible Mediterranean Fund perquè pugui desenvolupar les seves funcions i assolir els seus objectius.

L'acord, que té una durada de tres anys, preveu l'elaboració d'un informe anual que recollirà les tendències ambientals i els avenços a Mallorca en el compliment d'alguns dels objectius de desenvolupament sostenible de l'ONU.

L'Observatori de Sostenibilitat de Mallorca comptarà amb un coordinador que s'encarregarà, entre d'altres, d'estudiar els indicadors, publicar la informació i elaborar l'informe anual, i amb un equip cientificotècnic integrat per aproximadament sis persones que ajudaran a definir els indicadors que s'estudiaran.

Ana Riera, directora executiva de Mallorca Preservation, ha declarat: "L'Observatori de Sostenibilitat de Mallorca és un pas crucial cap a la protecció i conservació de l'illa. Amb aquesta iniciativa, busquem posar la informació existent a l'abast de la societat i millorar el coneixement sobre l'estat actual de la sostenibilitat a Mallorca. Agraïm a Banca March la seva col·laboració i suport en aquest projecte tan necessari per assolir un desenvolupament sostenible a llarg termini a la nostra estimada illa".

Mediterranean Fund, un fons sostenible i solidari

Mediterranean Fund és un fons temàtic, sostenible i solidari de March AM que inverteix en dues temàtiques els sectors de les quals presenten un creixement superior a l'esperat per a l'economia mundial: l'economia dels oceans i l'aigua. Aquest fons temàtic de renda variable global dona el 10 % de la seva comissió de gestió a projectes relacionats amb aquestes dues temàtiques. D'ençà que va començar aquest exercici, Mediterranean Fund ha acumulat una rendibilitat del 5,43 %. La rendibilitat acumulada a tres anys és del 57,21 %.

Iñigo Colomo, gestor de Mediterranean Fund, ha afirmat: "El component solidari de Mediterranean Fund, que dona un 10 % de la seva comissió de gestió a projectes de conservació i recuperació dels ecosistemes marins, ens permet desenvolupar iniciatives com aquesta, la creació del primer observatori per a la sostenibilitat a Mallorca, tan necessàries i afins a la filosofia amb la qual es va crear el fons".

Aquesta col·laboració amb Mallorca Preservation per a la creació de l'Observatori de Sostenibilitat de Mallorca se suma a altres col·laboracions amb organitzacions que treballen en diferents projectes mediambientals:

  • L'acord assolit amb la Fundació Palma Aquarium, recentment prorrogat, per col·laborar en el Seahorse Project, un projecte destinat a la preservació de la biodiversitat del Mediterrani mitjançant la reproducció del cavall marí.
  • L'acord amb la Fundació Oceanogràfic per finançar el Projecte Posidònia que té com a objectiu la identificació i posada en valor de les praderies de posidònia oceànica i de la biodiversitat marina a tres àrees marines de la Comunitat Valenciana.
  • L'acord amb Reforest Project, en virtut del qual es va finançar l'Expedición Salva Mares, un projecte de recollida de plàstics en flotació amb l'objectiu de transformar-los en tela de polièster per fabricar mantes per a persones sense llar.

Final del contingut principal

.