Actualitat

Comença el contingut principal

Banca March i IVEFA tanquen un acord per promoure el desenvolupament de l'empresa familiar a la Comunitat Valenciana

06 de maig 2021 Categoria: Acords

L’acord va ser signat per Carlos Muro, cap de gestió de patrimonis de la regió de Llevant de Banca March, i Francisco Vallejo, president d’IVEFA.

  • Amb la signatura d'aquest conveni, Banca March referma el seu compromís amb la Comunitat Valenciana i les seves empreses familiars.  

Banca March i l'Institut Valencià per a l'Estudi de l'Empresa Familiar (IVEFA) han signat un conveni de col·laboració per estrènyer relacions, unir esforços i potenciar i dinamitzar els contactes i les col·laboracions ja existents entre totes dues organitzacions.

Els encarregats de signar el conveni han estat Carlos Muro, director territorial de Banca Patrimonial Levante de Banca March, i Francisco Vallejo, president d'IVEFA.

A través d'aquest acord es vol contribuir a l'enfortiment de l'empresa familiar a la societat valenciana, donar-ne a conèixer la importància com a font de riquesa i ocupació —es calcula que l'empresa familiar a la Comunitat Valenciana representa aproximadament el 90 % del teixit empresarial—, impulsar l'estudi acadèmic de la seva problemàtica específica, així com potenciar i aprofitar les sinergies existents entre els sectors financer i empresarial.

Després de la signatura de l'acord, Carlos Muro va manifestar la seva satisfacció i va posar en relleu el model de negoci no replicable de Banca March, únic banc 100 % familiar del sistema financer espanyol, que aspira a convertir-se en el banc de referència per a les empreses familiars i les famílies empresàries a Espanya: «Som un banc familiar no cotitzat, sense conflicte d'interès, amb gairebé un segle d'història. Estem especialitzats en la gestió de patrimonis i en l'assessorament a empreses, empreses familiars i famílies empresàries, una especialització que es focalitza en finançament alternatiu, direct lending, solucions de tresoreria a mida i cobertures de riscos. El nostre model de negoci, únic al sistema financer espanyol, s'ha reafirmat en un entorn especialment complex per a les empreses, i especialment per a les empreses familiars, amb solucions que van més enllà dels serveis purament bancaris. Gràcies a aquest model, Banca March gaudeix d'unes sòlides ràtios financeres i de capital, i ocupa la primera posició de la banca espanyola pel que fa a solvència —va acabar el 2020 amb un CET 1 del 18,43 %— i la taxa de mora més baixa del sector a Espanya. Tot això, sumat a l'excel·lència en el servei i a la nostra oferta no replicable en productes de coinversió, fa que cada vegada més estalviadors i inversors dipositin la seva confiança en nosaltres, i ens converteix en un referent innegable en el finançament a l'empresa familiar a Espanya.»

Francisco Vallejo, president d'IVEFA, destaca la importància d'aquest tipus de convenis per col·laborar amb les empreses familiars valencianes. «Per a nosaltres, signar amb un banc d'origen familiar és un exemple de la importància que aquest tipus d'empresa té per a l'economia. Estem segurs que representarà un suport important, tenint en compte la seva experiència i trajectòria bancària», ha assenyalat Vallejo.

Final del contingut principal

.