Banca March i Allianz Global Investors reforcen el seu compromís amb la sostenibilitat mitjançant el llançament d’un fons d’inversió en bons que advoquen per la transició verda
31 de gener 2022 Categoria: Sostenibilitat
Banca March i Allianz Global Investors reforcen el compromís amb la inversió sostenible amb el llançament d'una solució innovadora de renda fixa.
- El fons March Green Transition Bond és un producte de renda fixa, multisectorial i diversificat que inverteix en companyies, emissions i països que promoguin la transició verda (compromís amb la descarbonització i el medi ambient) a través de la inversió en bons verds, SBTi i emergents.
- És una estratègia definida entre Banca March i Allianz Global Investors, que neix amb l’objectiu de contribuir a finançar la transició cap a un model econòmic i social sostenible.
- L’acord s’emmarca en l’estratègia d’aliances amb gestores internacionals líders iniciada el 2018 per Banca March i se suma als productes llançats en col·laboració amb especialistes en transició energètica, inversió d’impacte i sostenibilitat, com les gestores Amundi-CPR, Tikehau o Robeco.
Banca March i Allianz Global Investors reforcen el seu compromís amb la inversió sostenible mitjançant el llançament d’una solució innovadora de renda fixa que té com a objectiu primordial el finançament de projectes compromesos amb la descarbonització i el medi ambient que contribueixin a una transició verda de l’economia global. Es tracta del fons March Green Transition Bond, que inverteix en una cartera multisectorial diversificada en bons corporatius emesos a l’empara de la SBTi (Science Based Target initiative), bons verds i deute emès per països emergents amb compromisos climàtics i ambientals sòlids. La durada del fons serà llarga, ja que la vocació és ajudar les companyies i els països a assolir els seus objectius en transició cap a un món més verd adquirint aquests bons emesos a terminis llargs.
Mitjançant la inversió en bons verds, els clients de l’entitat podran contribuir al finançament de projectes verds, elegibles seguint una taxonomia interna —basada en el Climate Bond Initiative— i que ofereixen un elevat nivell de transparència pel que fa a la traçabilitat del seu impacte. Alguns exemples d’aquesta categoria engloben projectes d’energies renovables, prevenció de la pol·lució, transport net, gestió de residus o edificis ecològics.
D’altra banda, la inversió en deute de companyies que estan implementant plans de descarbonització segons la Science Based Target initiative (SBTi per les seves sigles) —una iniciativa global que es basa en els darrers avenços de la ciència climàtica per assolir els objectius de l’Acord de París guiant les empreses en la seva transformació— contribueix a la consecució dels objectius de descarbonització —d’acord amb el seu model de negoci i el sector en què operin— fixats per aquestes empreses i les situa com a guanyadores en la lluita contra el canvi climàtic.
Finalment, la cartera incorpora deute públic de mercats emergents que es trobin en procés de transformació i d’implementació d’un model de creixement econòmic sostenible. Per incorporar-les a la cartera, ha calgut una anàlisi rigorosa que té en compte la situació actual del país, els seus plans de transformació i la capacitat per executar-los.
Es tracta d’una estratègia definida entre Banca March i Allianz Global Investors, una de les empreses de gestió activa més grans del món, especialista en la gestió sostenible i de transició energètica. L’acord s’emmarca en l’estratègia d’aliances amb gestores internacionals líders iniciada el 2018 per Banca March i se suma als productes llançats en col·laboració amb especialistes en transició energètica, inversió d’impacte i sostenibilitat com ara Amundi-CPR, Tikehau o Robeco.
Transició cap a una economia verda
El compromís de Banca March amb la sostenibilitat es reflecteix en tots els seus àmbits d’actuació. Així, l’entitat, juntament amb la resta del Grup, forma part del Pacte Mundial de l’ONU, la iniciativa per la sostenibilitat corporativa més ambiciosa, com a soci Signatory. Juntament amb altres 690 entitats espanyoles i 1.590 de tot el món, busca alinear els seus objectius amb les polítiques i els plans que fomenten aliances amb governs, societat civil i sector privat per assolir els objectius de l’Agenda 2030 impulsada per les Nacions Unides.
Més enllà de l’ús sostenible dels recursos propis de l’entitat, Banca March té com a objectiu fomentar la inversió en sectors que desenvolupin una gestió ambiental eficient. Des de fa més de noranta anys, i fidel a la seva filosofia de cercar un creixement conjunt de clients, empleats, accionistes i la societat en general, Banca March aprofita la transformació en oportunitats de creixement i en noves formes d’invertir i estalviar de manera responsable. Aquesta aposta per inversions responsables i sostenibles s’emmarca en la visió d’un nou cicle marcat per la tecnologia, la digitalització i la sostenibilitat.
De esta manera, en los últimos años Banca March ha presentado soluciones innovadoras y alternativas de inversión y financiación que buscan conjugar de la mejor manera sostenibilidad y rentabilidad como Next Generation, estrategia de inversión en megatendencias, Mediterranean Fund, un fondo temático medioambiental que destina el 10% de la comisión de gestión a proyectos de conservación y recuperación de los ecosistemas marinos, o la inversión de más de 420 millones de euros en financiación sostenible para el desarrollo de proyectos de eficiencia energética en compañías hoteleras.