Actualitat

Comença el contingut principal

Banca March finança amb 100 milions d'euros projectes hotelers sostenibles

15 de març 2022 Categoria: Sostenibilitat

Banca March vol contribuir donant suport a l'esforç inversor que segueixen realitzant les companyies, malgrat la crisi provocada per la pandèmia.

  • Banca March es recolza en la seva especialització i lideratge en el sector turístic-hoteler per consolidar-se com a referència en finançament bancari sostenible.  
  • Les empreses que es poden beneficiar d'aquesta línia són les empreses hoteleres SME (small & medium enterprises) que presentin projectes d'inversió que comportin un estalvi energètic o una millora de la qualificació energètica dels actius.  
  • Les operacions subscrites a l'empara d'aquesta nova línia comptaran amb la contragarantia del FEI.  
  • Com a complement a aquest finançament, Banca March posa a disposició dels seus clients el servei de gestió i tramitació d'ajuts de fons europeus a través de l'acord que el banc té subscrit amb PwC.  
  • Durant el 2021 Banca March va participar en 14 operacions de préstecs ESG en la seva modalitat club o sindicat per un import de 122 milions d'euros en múltiples sectors d'activitat, inclòs el sector hoteler.

Banca March posa a disposició de les empreses hoteleres una línia de finançament de 100 milions d'euros per a l'execució de projectes d'inversió l'objectiu dels quals sigui la reducció de les emissions de CO2. Les operacions subscrites a l'empara d'aquesta línia comptaran amb la contragarantia del Fons Europeu d'Inversions (FEI) a través de la línia de garantia que Banca March té subscrita amb la institució europea.

Les empreses que es poden beneficiar d'aquesta línia de finançament són les empreses hoteleres SME (small & medium enterprises) que presentin projectes d'estalvi energètic o millora de la qualificació energètica dels seus actius, com ara la instal·lació de panells solars fotovoltaics per a l'autoconsum, torretes de recàrrega de vehicles elèctrics, pèrgoles solars, substitució de calderes de fuel, actuacions en les envolupants, escalfament de piscines mitjançant sistemes més eficients, etc.  

La indústria hotelera espanyola està especialment compromesa amb la preservació de l'entorn i realitza accions per generar un impacte positiu a les destinacions on opera, sent un referent de sostenibilitat a escala mundial. Amb aquesta línia de finançament, Banca March vol contribuir donant suport a l'esforç inversor que segueixen realitzant les companyies, malgrat la crisi provocada per la pandèmia. Aquest suport es fa especialment rellevant en un moment en què les administracions comencen a exigir aquest tipus d'actuacions, com el cas de la recent Llei turística balear.

Com a complement a aquest finançament, Banca March posa a disposició dels seus clients, a través de l'acord que té subscrit amb PriceWaterhouseCoopers (PwC), el servei de gestió i tramitació d'ajuts de fons europeus. La proposta de valor comprèn un ventall complet de serveis, des del cercador d'ajuts, el servei d'assessorament sobre els ajuts aplicables o l'anàlisi d'elegibilitat, fins a la tramitació estàndard, prèmium o ad hoc, segons el grau de complexitat del projecte.  

Banca March, entitat d'origen balear i de propietat 100 % familiar, es recolza en la seva especialització en l'assessorament a empreses i en el seu lideratge en el sector turístic-hoteler per consolidar-se com a referència en finançament bancari sostenible. Durant el 2021 Banca March va participar en 14 operacions de préstecs ESG (criteris ambientals, socials i de governança, per les sigles en anglès) en la seva modalitat club o sindicat per un import de 122 milions d'euros en múltiples sectors d'activitat, inclòs el sector hoteler.

Rafael Ferragut, director de la Unitat de Turisme i Oci de Banca March, ha manifestat: "Des de fa més de 90 anys, i fidel a la seva filosofia de cercar un creixement conjunt de clients, empleats, accionistes i la societat, Banca March té com un dels seus objectius prioritaris fomentar la inversió i el finançament sostenibles, respectuosos amb l'entorn i amb les persones. Després de dos anys molt complicats per al sector turístic-hoteler, ha arribat el moment d'engegar projectes de renovació i actualització d'instal·lacions, i Banca March vol estar al costat dels seus clients com no ha deixat d'estar-ho en els pitjors moments de les crisis. La nostra especialització en l'assessorament a empreses i el nostre lideratge en el sector turístic-hoteler ens converteixen en els millors companys de viatge de les empreses hoteleres".

Final del contingut principal

.