Actualitat

Comença el contingut principal

Banca March es converteix en el primer emissor espanyol de les targetes sostenibles certificades per Mastercard

02 de setembre 2021 Categoria: Acords

Banca March ha arribat a un acord amb Mastercard, segons el qual l'entitat es converteix en el primer emissor espanyol de les noves targetes sostenibles certificades per la companyia de mitjans de pagament.

  • La incorporació d'aquest producte, fabricat a partir de plàstics reciclables, s'emmarca en el compromís de Banca March per fomentar la protecció del medi ambient.
  • Les targetes sostenibles incorporen un segell creat per Mastercard que permet als consumidors identificar-les com a tals i certifica que en la seva producció es redueix significativament el consum d'energia o de materials, la petjada de carboni o els residus.

Banca March ha arribat a un acord amb Mastercard, segons el qual l'entitat es converteix en el primer emissor espanyol de les noves targetes sostenibles certificades per la companyia de mitjans de pagament. La incorporació d'aquest producte, fabricat a partir de plàstics reciclables, s'emmarca en el compromís de Banca March amb la sostenibilitat i la protecció del medi ambient en tots els àmbits de la seva activitat.

Les targetes sostenibles, de crèdit i dèbit, incorporen un segell que permet als consumidors identificar-les com a tals, que certifica que han superat un procés de verificació a càrrec del laboratori DigiSec Lab, creat per Mastercard, en el qual es comprova que el material de les targetes i el seu procés de fabricació compleixen uns requisits mínims pel que fa a consum d'energia —renovable i no renovable—, petjada de carboni, material sostenible utilitzat o residus generats.

"En el sector financer, Banca March va sempre un pas endavant en matèria de sostenibilitat", explica Ángel Martínez Marañón, director general de Banca March i responsable de l'Àrea de Banca Comercial i Privada de Banca March. "L'acord amb Mastercard demostra, un cop més, que som a l'avantguarda en el desenvolupament de productes i serveis per als nostres clients, ja que som la primera entitat a Espanya que emet targetes de crèdit i dèbit amb la certificació ecològica de Mastercard. És un nou pas en el nostre compromís per generar un impacte cada vegada més positiu en el medi ambient i la societat, un compromís que abraça tots els aspectes de la nostra activitat, des del funcionament intern fins a les propostes d'inversió i finançament que oferim com a entitat especialitzada en banca privada i assessorament a empreses."

Per la seva banda, Paloma Real, directora general de Mastercard España, ha destacat: "Estem encantats que Banca March s'uneixi al nostre programa de targetes sostenibles. És un pas més que ens acosta al nostre propòsit: oferir als nostres clients financers els serveis que necessiten per posar en pràctica la seva pròpia estratègia de sostenibilitat i també abordar els reptes del sector, com el reciclatge de les targetes de pagament. Continuarem desenvolupant productes i programes com aquest, per ajudar la indústria a construir el futur del planeta, contribuint a una economia digital inclusiva i sostenible.".

Un compromís amb la sostenibilitat

El compromís de Banca March amb la sostenibilitat es reflecteix en tots els seus àmbits d'actuació. Així, l'entitat forma part del Pacte Mundial de l'ONU, la iniciativa per la sostenibilitat corporativa més gran del món, com a soci Signatory. Juntament amb altres 690 entitats espanyoles i 1.590 de tot el món, busca alinear els seus objectius amb les polítiques i els plans que fomenten aliances amb governs, societat civil i sector privat per assolir els objectius de l'Agenda 2030 impulsada per les Nacions Unides.

Més enllà de l'ús sostenible dels recursos propis de l'entitat, Banca March té com a objectiu fomentar la inversió en sectors que desenvolupin una gestió ambiental eficient. Des de fa més de noranta anys, i fidel a la seva filosofia de cercar un creixement conjunt de clients, empleats, accionistes i la societat en general, Banca March aprofita la transformació en oportunitats de creixement i en noves formes d'invertir i estalviar de manera responsable. Aquesta aposta per inversions responsables i sostenibles s'emmarca en la visió d'un nou cicle marcat per la tecnologia, la digitalització i la sostenibilitat. 

D'aquesta manera, els últims anys Banca March ha presentat solucions innovadores i alternatives d'inversió i finançament que tenen com a objectiu combinar de la millor manera sostenibilitat i rendibilitat:

  • Inversió responsable i sostenible: Banca March, en col·laboració amb el grup suís J. Safra Sarasin, referent mundial en inversions sostenibles, inverteix en productes d'inversió compromesos amb el medi ambient.
  • Inversió d'impacte: amb Amundi-CPR, boutique especialitzada en inversió d'impacte, el banc ha llançat un vehicle de renda variable que incorpora com a vector l'impacte esperat de la inversió en el medi ambient i en la societat.
  • Transició energètica: amb Tikehau Capital, Banca March ofereix als seus clients l'oportunitat d'invertir en la transició energètica.
  • Infraestructures sostenibles: amb Mirova, gestora d'infraestructures sostenibles, els clients de Banca March participen en l'adquisició de sis centrals hidroelèctriques a Portugal.
  • Next Generation: gràcies a aquesta estratègia, els estalviadors poden invertir en tres megatendències que l'entitat ha identificat com a font potencial de rendibilitat de cara als anys vinents: Revolució 4.0, Sostenibilitat i Medi Ambient, i Demografia i Estil de Vida.
  • Mediterranean Fund: el 2019, March Asset Management, la gestora de fons de Banca March, va crear Mediterranean Fund, un fons d'inversió d'impacte mediambiental que destina el 10 % de la comissió de gestió a projectes de conservació i recuperació dels ecosistemes marins.
  • Finançament sostenible: Banca March ha formalitzat els últims mesos finançaments sostenibles per un total de 420 milions d'euros i des de la Unitat de Solució de Finançament d'Actius es desenvolupen projectes d'eficiència energètica per a companyies hoteleres.

Mastercard també ha assumit diversos compromisos en favor de la sostenibilitat. L'any 2020, l'empresa va crear la coalició Priceless Planet, que uneix els esforços de comerciants, bancs, ciutats i consumidors per restaurar 100 milions d'arbres i contribuir en la lluita contra el canvi climàtic. La companyia també ha llançat la seva pròpia calculadora de carboni en col·laboració amb la fintech sueca Doconomy, una eina que permet als bancs proporcionar als consumidors dades i coneixements sobre l'impacte del carboni i oferir-los maneres de contribuir a la reforestació.

Final del contingut principal

.