Actualitat

Comença el contingut principal

Banca March crea una joint venture amb Meliá Hotels International i adquireix el 80 % de tres hotels que seguiran sent operats per l'hotelera

31 de maig 2023 Categoria: Acords

  • L'entitat adquireix el 80 % de la participació que fins ara mantenia una entitat gestionada pel Grup Starwood Capital en un hotel a Eivissa i dos a Fuerteventura. Meliá Hoteles International (MHI) manté la propietat del 20 % restant i l'operació dels immobles.
  • L'acord entre Banca March i MHI preveu el reposicionament estratègic d'actius ja consolidats, ubicats en primera línia de platja i a destinacions de qualitat i gran demanda turística, com a palanca principal de creació de valor.
  • La inversió de Banca March s'emmarca en l'estratègia de coinversió de l'entitat, per la qual cosa el banc convidarà els seus clients a participar en el projecte. Per a Meliá, l'acord reforça la seva estratègia d'aliances per al creixement sota models asset-light amb socis estratègics de primer ordre.
  • Banca March ratifica el seu compromís amb un sector amb el qual manté un vincle estret des de fa dècades i es consolida com a entitat de referència en l'assessorament a les empreses hoteleres.

Banca March, entitat d'origen balear que té una tradició de dècades com a banc de referència de les companyies del sector hoteler, ha adquirit una participació del 80 % en la propietat de tres actius hotelers que fins ara estaven en mans d'una entitat gestionada pel Grup Starwood Capital. Meliá Hoteles International (MHI) hi manté el 20 % restant. L'acord entre Banca March i MHI preveu el reposicionament estratègic d'actius ja consolidats, ubicats en primera línia de platja i a destinacions de qualitat i gran demanda turística, com a palanca principal de creació de valor.

Els hotels objecte de la transacció, que seguiran sent operats per MHI i sota marques del Grup, són:

  • Sol Beach House Ibiza (4*), que es reposicionarà a la marca Meliá Hotels & Resorts.
  • Meliá Fuerteventura (4*), que serà objecte d'un reposicionament cap a un segment prèmium.
  • Innside Fuerteventura (4*), actiu ja reposicionat i que reforçarà les sinergies amb el nou Meliá Fuerteventura.

Banca March compta amb un equip especialitzat en el sector turístic-hoteler, la Unitat d'Hotels i Turisme, que ha acompanyat en tot el procés. En coordinació amb la resta d'àrees de l'entitat, aquesta unitat posa a disposició dels seus clients una oferta global d'assessorament específic per al sector.

L'operació s'emmarca en l'estratègia de coinversió en economia real que Banca March ofereix als clients com a element distintiu de la seva proposta d'assessorament patrimonial. Des del 2008, Banca March ha gestionat més de 2.650 milions d'euros en projectes de coinversió en economia real, en els quals 1.750 clients han participat al costat de l'entitat. Només el 2022 es van comercialitzar projectes de coinversió (economia real i fons de fons de Private Equity) per un import de 570 milions d'euros.

Acron Beka (Beka Finance) ha participat en l'operació com a assessor financer, i Cuatrecasas i Gómez-Acebo com a assessors legals.

José Luis Acea, conseller delegat de Banca March, ha declarat: "Es tracta d'una operació en un sector de referència per a Banca March, pels nostres orígens, pel nostre coneixement profund del sector i per les relacions estretes que mantenim amb els seus empresaris. Banca March ofereix una oportunitat única i exclusiva als seus clients d'invertir en una activitat econòmica que té un enorme atractiu i protagonisme actualment, i ho fa al costat d'un gestor excepcional i reconegut internacionalment. El projecte ofereix una capacitat de creació de valor importantíssima gràcies al reposicionament d'uns actius hotelers en ubicacions prime, que assoliran un nou dimensionament en forma de categoria, capacitat i qualitat de servei. Després de dècades assessorant i prestant servei als empresaris del sector hoteler, Banca March hi inverteix de forma decidida i convida els seus clients a formar part d'aquesta iniciativa, alhora que continuem treballant a explorar operacions diferencials per al creixement conjunt amb el sector".

Gabriel Escarrer, vicepresident executiu i CEO de Meliá Hoteles International (MHI), ha assenyalat que "per a Meliá Hotels International, aquesta operació representa per excel·lència la nostra estratègia d'aliances corporatives amb partners del màxim prestigi i solvència, i amb interessos en el desenvolupament del sector. Gràcies a la qualitat dels actius implicats, a la nostra fortalesa de marques i a la nostra capacitat de gestió i distribució, estem segurs que Meliá és el soci ideal per continuar creixent al costat de Banca March mitjançant fórmules asset-light, que encaixen també perfectament amb la seva orientació a la coinversió en economia real i, en especial, en el turisme, una indústria que totes dues, com a empreses d'origen mallorquí, portem al nostre ADN".

Final del contingut principal

.