Actualitat

Comença el contingut principal

Banca March coordina el registre d'un nou programa de pagarés al MARF de 200 milions d'euros per a ENCE

09 d’octubre 2023 Categoria: Acords

  • El programa de valors de renda fixa a curt termini s'ha registrat avui al MARF.
  • Banca March es consolida en la primera posició com a assessor registrat i com a col·locador de programes de curt termini al mercat espanyol.
  • El programa d'ENCE reafirma l'interès creixent de les empreses espanyoles pel finançament alternatiu als mercats de capitals.

Banca March ha coordinat per a ENCE ENERGÍA Y CELULOSA, S.A el registre d'un nou programa de valors de renda fixa a curt termini per un import màxim de 200 milions d'euros. El programa s'ha registrat avui al Mercat Alternatiu de Renda Fixa (MARF) i Banca March hi actua com a assessor registrat, agent de pagaments i banc col·locador.

Els valors emesos estaran denominats en euros i podran tenir diferents dates de venciment, de fins a 24 mesos. ENCE farà servir aquest programa com a via alternativa al finançament bancari. Aquest programa reafirma l'interès creixent de les empreses espanyoles pel finançament alternatiu en mercats de capitals.

A través d'aquest programa, ENCE accedeix a una font de finançament segura i flexible, que ajudarà el Grup a impulsar el seu creixement i diversificació en les seves diferents línies de negoci (producció de cel·lulosa, generació d'energia renovable i gestió forestal sostenible), plenament alineades amb la bioeconomia circular i la transició energètica.

Actualment, Banca March és l'entitat número u en el mercat espanyol de curt termini, participa en 62 programes d'emissors espanyols, tant al MARF com a la Borsa d'Irlanda. En la major part dels casos, l'entitat ha exercit les tres funcions pròpies del mercat de pagarés: assessor registrat o arranger, banc agent i banc col·locador o dealer.

En el cas del MARF, Banca March és assessor registrat en 39 dels 108 programes que hi ha actualment al mercat, un 36 % del total, mentre que és col·locador de 62 dels 108 programes, un 57 %. En termes de volum, al tancament de setembre, el 42 % del saldo viu de mercat havia estat col·locat per la mesa de distribució institucional de Banca March; 1.610 milions d'euros d'un total de 3.855.

Els programes on Banca March presta aquests serveis són els d'Elecnor, Tubacex, DS Smith Spain, Barceló, Acciona, IM Fortia 1, Gestamp, Fluidra, Ulma, Sacyr, Euskaltel, Viesgo, Grupo Jorge, TSK, Cie Automotive, Coren, Pryconsa, Sidenor, Sorigué, Abertis, Insur, Urbaser, Ormazabal, Cellnex, Maxam, FCC, Meliá, Vidrala, Grupo Gransolar, FCC Servicios Medioambiente, Técnicas Reunidas, Cementos Molins, Ultracongelados Virto, Teknia, Nexus Energía, Cobra, Audax Renovables, García Munté Energía, Ontime, Amper, Acciona Energía, Zener Encitel, Masmóvil, Avatel, Greenalia, La Sirena, Grupo Ortiz, Network Steel, Alquiber, Aludium i Record Go, Pamesa, Atlantica Sustainable, Ecoener,  Agotzaina, CAF, OPDEnergy. IM SUMMA, GAM, CESCE FAF i ENCE.

Final del contingut principal

.