Actualitat

Comença el contingut principal

Banca March col·labora amb Reforest en la neteja de plàstics al Mediterrani

06 d’abril 2022 Categoria: Acords

La iniciativa Expedició Salva Mares és un projecte de recollida de plàstics en flotació i posterior reciclatge per obtenir fil de polièster, amb què es confeccionaran mantes tèrmiques impermeables per a persones sense llar.

  • March AM ha signat un acord amb Reforest Project pel qual donarà a l'ONG part de la comissió de gestió anual del fons solidari Mediterranean Fund. 
  • L'objectiu és col·laborar amb Expedición Salva Mares, un projecte de recollida de plàstics en flotació, que després es transformaran en tela de polièster per fabricar mantes per a persones sense llar.  
  • Mediterranean Fund és un fons temàtic solidari gestionat per March AM que inverteix en dues tendències de gran potencial: l'economia dels oceans i l'aigua. El fons destina el 10 % de la comissió de gestió a projectes relacionats amb la conservació dels ecosistemes marins. 

Banca March reforça el seu compromís amb la sostenibilitat impulsant la neteja de plàstics al Mediterrani. Gràcies a l'acord signat amb Reforest Project, March Asset Management (AM), gestora del Grup Banca March, destinarà part de la comissió de gestió anual del fons solidari Mediterranean Fund al desenvolupament de la iniciativa Expedición Salva Mares, un projecte de recollida de plàstics en flotació i posterior reciclatge per obtenir fil de polièster, amb el qual es confeccionaran mantes tèrmiques impermeables per a persones sense llar.

La iniciativa s'articula en quatre actuacions. La primera és la recollida de plàstics en superfície, una tasca que es farà setmanalment entre els mesos d'abril i maig. Paral·lelament a aquestes travesses amb vaixell, s'habilitaran espais per dipositar el plàstic tant al port principal de Barcelona com en ports esportius de la zona. La tercera actuació serà portar el plàstic a fàbriques de reciclatge, on es transformarà en fil de polièster que després servirà per confeccionar mantes tèrmiques impermeables. L'últim pas serà el repartiment d'aquestes mantes a persones sense llar i famílies vulnerables de diferents punts d'Espanya. Els mateixos empleats de Banca March seran els encarregats de lliurar-les, juntament amb Reforest.

Iñigo Colomo, gestor de Mediterranean Fund, afirma: “Aquest fons, com el seu nom indica, està estretament lligat a la preservació del Mediterrani, i projectes com Salva Mares s'alineen perfectament amb la filosofia de Banca March. En aquest sentit, ens sentim molt satisfets de poder col·laborar amb una iniciativa que no només és sostenible, sinó també solidària."

Mediterranean Fund és un fons temàtic de March AM que inverteix en dues tendències de gran potencial relacionades amb els objectius de desenvolupament sostenible marcats per les Nacions Unides per al 2030: els oceans com a font de riquesa i la necessitat de preservar-los, i l'aigua com a bé escàs i imprescindible per a la vida al nostre planeta. D'aquesta manera, constitueix un univers d'inversió de més de 750 empreses i registra des del seu llançament un elevat ritme de subscripcions. Al tancament del 2021, el fons gestionava un patrimoni de 136 milions d'euros, amb una rendibilitat del 26,56 % (classe A €), mentre que l'acumulada des del seu llançament el setembre del 2019 era del 49,6 %.

El fons inverteix actualment en 48 companyies distribuïdes en més de 20 sectors industrials diferents, diversificades internacionalment entre 15 països. Entre les empreses mantingudes en cartera destaquen les dedicades a l'energia eòlica off-shore, la biotecnologia marina, l'aqüicultura o empreses relacionades amb biocombustibles per a la descarbonització del transport marítim.

Es tracta d'un fons solidari que segueix l'article 8 de l'SFDR, promovent iniciatives socials i ambientals juntament amb els objectius de resultats tradicionals.

Final del contingut principal

.