Actualitat

Comença el contingut principal

Banca March col·labora amb Palma Aquarium en la preservació de l'ecosistema marí

24 de març 2022 Categoria: Sostenibilitat

March Asset Management (AM), gestora del Grup Banca March, destinarà part de la comissió de gestió anual del fons sostenible Mediterranean Fund al desenvolupament de la iniciativa Seahorse Project

  • March AM ha signat un acord amb la Fundació Palma Aquarium gràcies al qual donarà a la Fundació part de la comissió de gestió anual del fons sostenible Mediterranean Fund. 
  • L'objectiu és col·laborar amb Seahorse Project, un projecte destinat a la preservació de la biodiversitat del Mediterrani mitjançant la reproducció del cavall marí, un animal extremadament vulnerable i veritable indicador de la salut dels ecosistemes marins.  
  • Mediterranean Fund és un fons temàtic solidari gestionat per March AM que inverteix en dues tendències de gran potencial: l'economia dels oceans i l'aigua. El fons destina el 10 % de la comissió de gestió a projectes relacionats amb la conservació dels ecosistemes marins. Al llarg dels seus dos anys i mig de trajectòria ha donat gairebé 300.000 euros.

Banca March reforça el seu compromís amb la preservació de l'ecosistema marí. Gràcies a l'acord recent signat amb la Fundació Palma Aquarium, March Asset Management (AM), gestora del Grup Banca March, destinarà part de la comissió de gestió anual del fons sostenible Mediterranean Fund al desenvolupament de la iniciativa Seahorse Project. Un projecte de dos anys de durada que persegueix facilitar la reproducció i supervivència del cavall de mar del Mediterrani en un medi artificial controlat.

Els cavalls de mar són animals extremadament vulnerables i són veritables indicadors de la salut dels ecosistemes marins. Les seves amenaces principals són de caràcter antropogènic, és a dir, causades per l'ésser humà. Alguns exemples en serien la pèrdua i degradació de l'hàbitat, la pesca d'arrossegament, els fons marins dragats i la contaminació.

L'equip de la Fundació Palma Aquarium té una àmplia experiència en aquest camp i capacitació tècnica en altres espècies de cavalls de mar i taurons. Un cop aconseguida la reproducció, s'inicia la fase de cria i alimentació dels nounats. Aquesta fase és la més complicada perquè implica entrenar les cries a menjar diferents tipus de plàncton que els aportin els nutrients que necessiten: artèmia, misis, microalgues, rotífers, copèpodes, etc. Aquest aliment es compra o bé es produeix criant-lo. Quan les cries siguin prou grans i aptes per reintroduir-se al seu medi, es produirà a alliberar-les en àrees marines protegides. 

Iñigo Colomo, gestor de Mediterranean Fund, afirma: "És el moment de tornar al mar tot el que ens aporta i amb la nostra donació confiem a contribuir a la millora dels ecosistemes marins i aquàtics. El component solidari de Mediterranean Fund, que dona un 10 % de la seva comissió de gestió a projectes de gestió mediambiental, ens permet desenvolupar iniciatives de recuperació d'ecosistemes marins i contribuir a la recuperació de la flora i fauna del mar Mediterrani". 

Mediterranean Fund és un fons temàtic de March AM que inverteix en dues tendències de gran potencial relacionades amb els objectius de desenvolupament sostenible marcats per les Nacions Unides per al 2030: els oceans com a font de riquesa i la necessitat de preservar-los, i l'aigua com a bé escàs i imprescindible per a la vida al nostre planeta. D'aquesta manera, constitueix un univers d'inversió de més de 750 empreses i registra des del seu llançament un ritme de subscripcions elevat. Al tancament del 2021, el fons gestionava un patrimoni de 136 milions d'euros i la rendibilitat en el transcurs de l'any va ser d'un 26,56 % (classe A €), mentre que l'acumulat des del seu llançament el setembre del 2019 era del 49,6 %.  

El fons inverteix actualment en 48 companyies distribuïdes en més de 20 sectors industrials diferents, diversificades a escala global entre 15 països. Entre les empreses mantingudes en cartera destaquen aquelles dedicades a l'energia eòlica off-shore, la biotecnologia marina, l'aqüicultura o empreses relacionades amb biocombustibles per a la descarbonització del transport marítim. 

A més de ser un fons solidari, és un fons sostenible, que segueix l'article 8 de l'SFDR, promovent iniciatives socials i ambientals juntament amb els objectius de resultats tradicionals.

Final del contingut principal

.