Actualitat

Comença el contingut principal

Banca March col·labora amb la Junta d'Extremadura en l'alliberament de dos exemplars de linx ibèric

26 de maig 2022 Categoria: Sostenibilitat

Actualment, la població de linxs a Extremadura ja supera els 200 exemplars, la qual cosa constitueix una gran fita per a una espècie que estava extinta des de l'any 2000.

  • S'han posat en llibertat dues femelles d'una mica més d'un any d'edat a la zona de Valdecigüeñas.
  • En l'actualitat, la població de linxs a Extremadura supera els 200 exemplars.
  • Banca March col·labora amb la Junta d'Extremadura i la Junta d'Andalusia en la reintroducció del linx ibèric a les dues regions.

La Conselleria per a la Transició Ecològica i Sostenibilitat de la Junta d'Extremadura ha alliberat, en col·laboració amb Banca March, dos nous exemplars de linx criats en captivitat a l'àrea de reintroducció de Valdecigüeñas, a Badajoz. Es tracta de Serp i Sicilia, dues femelles d'una mica més d'un any d'edat, de 7,49 i 7,85 quilograms respectivament, procedents del centre de cria de linx d'El Acebuche (Doñana).

Tots dos exemplars es van alliberar pel mètode d'alliberament "dur", directament al medi natural, el 22 de febrer del 2022. Després d'aquest alliberament, es tenen comptabilitzats quatre femelles i cinc mascles de linx ibèric a la zona de Valdecigüeñas, un lloc d'interconnexió (Stepping Stone) crucial per a l'intercanvi d'exemplars i genètic amb Andalusia.

Sonia Colino, directora de Persones, Marca i Sostenibilitat de Banca March, present en l'alliberament, ha afirmat: "Haver pogut presenciar l'alliberament d'aquests dos exemplars ha estat realment emotiu. A Banca March, gràcies a la nostra filosofia centenària de creixement conjunt de clients, empleats, accionistes i societat, estem compromesos amb la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Apostem per un model de negoci integrador, sostenible i, alhora, rendible per als clients. Aquesta iniciativa se suma a d'altres que tenim en marxa a través del nostre fons temàtic solidari Mediterranean Fund, que dona el 10 % de la comissió de gestió a projectes relacionats amb la conservació dels ecosistemes marins. En aquest sentit, col·laborem amb Reforest Project en la recollida de plàstics en flotació que es transformen en tela de polièster per fabricar mantes per a persones sense llar, amb la Fundació Oceanogràfic en el desenvolupament d'un estudi cartogràfic als espais marins del litoral valencià que permetrà identificar l'àrea de les praderies de posidònia i amb la Fundació Palma Aquàrium en un projecte destinat a la preservació de la biodiversitat del Mediterrani mitjançant la reproducció del cavall marí".

Actualment, la població de linxs a Extremadura ja supera els 200 exemplars, comptant els cadells nascuts el 2022, la qual cosa constitueix una gran fita per a una espècie que estava extinta des de l'any 2000.

El programa de reintroducció del linx ibèric a Extremadura va començar el 2014. Gràcies a la col·laboració de diferents administracions, empreses, ajuntaments, federacions de caça, propietaris, gestors, ONG, agents del medi natural, Ministeri (OAPN) i SEPRONA, s'ha aconseguit passar de la categoria "en perill crític" a "en perill".

Final del contingut principal

.