Actualitat

Comença el contingut principal

Banca March, cinquena millor empresa per treballar a Espanya i, per segon any consecutiu, únic banc espanyol en el rànquing elaborat per Great Place To Work ®

11 d’abril 2022 Categoria: Banca March

L'entitat ha assolit els millors resultats en els tres anys que ha obtingut la certificació.

  • Aquest reconeixement, un dels més prestigiosos a escala internacional, avala un model de negoci basat en el lideratge en solvència, assessorament responsable, solidesa reputacional, qualitat del servei, tecnologia d'assessorament i gestió de persones, amb els professionals més ben formats de la banca espanyola.  
  • Segons l'enquesta feta per Great Place to Work®, 9 de cada 10 empleats afirmen que Banca March és un "Gran Lloc per Treballar". 
  • Entre els aspectes més valorats per la consultora, destaquen la cultura excel·lent, l'orgull de pertinença i les polítiques en gestió de persones. En el darrer any, l'evolució més gran s'ha produït en els àmbits de transformació digital, servei i companyonia.   
  • La incorporació al rànquing se suma als altres reconeixements obtinguts el 2022. Durant aquest exercici, Banca March ha estat certificada com una gran empresa per treballar per tercer any consecutiu per Great Place to Work® i per quart any per Top Employers.  
  • Banca March es consolida com la millor escola de formació de gestors de la banca espanyola gràcies a un model de gestió de persones sustentat en la formació i l'especialització, amb la inversió més gran en formació del sector.

Banca March se situa com la cinquena millor empresa per treballar a Espanya segons el rànquing Best Workplaces, que elabora la consultora independent Great Place to Work®, i repeteix per segon any com l'únic banc espanyol que figura a la classificació. L'entitat, que presenta la major solvència del sistema financer espanyol, millora notablement la seva posició respecte a l'any passat i, d'aquesta manera, obté un nou reconeixement al seu model de negoci únic, basat en el lideratge en solvència, assessorament responsable, solidesa reputacional, qualitat del servei, tecnologia d'assessorament i gestió de persones, amb els professionals més ben formats de la banca espanyola.

Segons Great Place to Work®, 9 de cada 10 empleats de Banca March afirmen que la companyia és un "Gran Lloc per Treballar", cosa que situa el nivell de confiança (Trust Index©)1 obtingut per Banca March en el 81 %.

Banca March, segons els mesuradors que utilitza la consultora, ha millorat o igualat durant l'últim any la puntuació en les 80 afirmacions que analitza l'estudi. Els aspectes més destacats han tornat a ser la cultura excel·lent i l'orgull de pertinença, en què l'entitat ha assolit els millors resultats en els tres anys que ha obtingut la certificació: un 94 % d'orgull entre els empleats a l'hora de valorar els seus assoliments professionals com a treballadors de Banca March i un 91 % entre els qui afirmen que volen continuar treballant al banc.

Aquesta puntuació es repeteix entre els professionals de Banca March que consideren que els seus superiors porten el negoci amb honestedat i ètica, i entre els qui opinen que treballar a l'entitat és una bona feina.  

Pel que fa als aspectes que més han evolucionat de manera positiva a escala global, destaquen els relacionats amb la transformació digital, el servei i la companyonia dins la companyia. Així, el 79 % dels professionals de Banca March consideren que l'entitat està avançant digitalment i de manera competitiva, un 88 % pensen que els clients de Banca March valorarien el servei que es presta des de l'entitat com a "excel·lent" i un 88 % afirmen que hi ha companyonia i preocupació mútua entre empleats.  

Els resultats mostren igualment un clima laboral de respecte a les persones i al projecte empresarial de Banca March. Haver aconseguit entrar al rànquing de Great Place to Work® —categoria de més de 1.000 empleats— per segon any consecutiu posa de manifest l'èxit en la implementació del Pla estratègic de recursos humans durant els darrers exercicis per millorar la gestió professional de les persones i assolir una cultura corporativa d'alt rendiment.

Aquesta fita se suma a les aconseguides el mes de febrer passat, quan Banca March va obtenir les certificacions de Great Place to Work® i Top Employers. Concretament, l'entitat va obtenir la certificació Great Place To Work per tercer any consecutiu, gràcies a la seva cultura excel·lent i orgull de pertinença, així com per les seves pràctiques i polítiques en la gestió de les persones. A més, l'entitat va obtenir el 2022, per quart any consecutiu, la certificació Top Employer, atorgada per la consultora independent Top Employers Institute, per haver aconseguit un entorn laboral excel·lent, potenciant una organització d'alt rendiment, orientada als resultats i sustentada en valors ètics de professionalitat, competència, meritocràcia i banca responsable.

Anselmo Martín-Peñasco, sotsdirector general de Banca March i responsable de l'àrea de Recursos Humans, explica: "Banca March es consolida com la millor escola de formació de gestors financers de la banca espanyola gràcies a un model de gestió de persones sustentat en la formació i l'especialització, amb la inversió més gran en formació del sector. Tenim els gestors més ben formats i els oferim un lloc on puguin desenvolupar una carrera professional llarga i fructífera, en un entorn en què preval la meritocràcia i amb unes condicions laborals molt competitives."

Jaime Nardiz, director d'Innovació i Transformació Cultural de Great Place to Work: "Quan em pregunten per casos que representin evolució i canvi cultural, sempre em ve al cap Banca March. Aquests darrers anys ha apuntalat una estratègia de negoci sòlida i sostenible, posant les persones al centre. Fruit d'aquesta estratègia s'observa un gran orgull pel que s'està aconseguint, i el 88 % de les persones consideren que els clients valorarien el servei com a excel·lent."

[1] El Trust Index© es el grado de confianza que existe en los tres tipos de relaciones que se evalúan en el Modelo Great Place to Work®: las personas hacia sus managers o líderes, las personas hacia la organización, y entre compañeros.

Final del contingut principal

.