Actualitat

Comença el contingut principal

Banca March adquireix l'activitat de banca privada de BNP Paribas a Espanya, que manté el seu negoci de grans patrimonis amb necessitats globals

16 de febrer 2022 Categoria: Banca March

Banca March ha completat la compra de l'activitat de banca privada de BNP Paribas a Espanya.
 

  • El 2018, Banca March va adquirir la branca d'activitat Mass Affluent de banca privada de BNP Paribas. L'experiència excel·lent d'integració per a clients i professionals, la solvència elevada de Banca March i la qualitat del seu servei han estat criteris determinants en l'elecció de Banca March com a comprador.
  • Banca March consolida la seva aposta per convertir-se en l'entitat de referència de banca privada i patrimonial a Espanya, amb un model de negoci únic basat en el compromís dels accionistes, productes exclusius, professionals excel·lents i qualitat de servei superior, en línia amb les millors pràctiques de la banca privada internacional.

 

Banca March ha completat la compra de l'activitat de banca privada de BNP Paribas a Espanya, que manté el negoci de grans patrimonis amb vocació de servei global, acompanyant els seus clients en la gestió integral del seu patrimoni financer, immobiliari i empresarial. Amb aquesta operació, subjecta a les autoritzacions pertinents, Banca March incorporarà a la seva àrea de Banca Patrimonial la branca d'activitat High Net Worth i Very High Net Worth de BNP Paribas Wealth Management, que compta amb actius gestionats de clients per un valor aproximat de 3.600 milions d'euros.

Banca March consolida el seu objectiu de convertir-se en l'entitat de referència de banca privada i patrimonial a Espanya, amb un model de negoci únic basat en el compromís dels accionistes, productes exclusius, professionals excel·lents i qualitat de servei superior, en línia amb les millors pràctiques de la banca privada internacional. El volum de negoci de les àrees especialitzades de Banca Privada i Patrimonial de Banca March va créixer en els nou primers mesos del 2021 un 18 %, fins als 18.760 milions d'euros. Els actius sota gestió van augmentar un 22,2 % i el nombre de clients, un 19,3 %.

El 2018, Banca March va adquirir la branca d'activitat Mass Affluent de banca privada de BNP Paribas. L'experiència òptima d'integració de clients i professionals, la solvència elevada de Banca March i la qualitat del seu servei han estat criteris determinants per a l'elecció de Banca March. D'acord amb les enquestes de qualitat realitzades per la firma independent STIGA entre els clients integrats a Banca March com a resultat de l'operació, aquests atorguen una qualificació de 9,09 sobre 10 punts al seu gestor, amb un índex de satisfacció global amb l'entitat del 8,24 i un NPS (Net Promoter Score), indicador que mesura el grau de recomanació, del 32,24 %, cosa que suposa nivells d'excel·lència.

BNP Paribas ha buscat el millor soci estratègic per a la branca d'activitat que ara traspassa, la qual cosa li permetrà centrar-se en l'activitat en què el seu model aporta més valor als clients. Després d'aquesta operació, aposta per convertir-se en l'alternativa europea per als grans patrimonis en el mercat espanyol, on manté una posició de lideratge amb més de 5.000 milions d'euros d'actius sota gestió.

José Luis Acea, conseller delegat de Banca March a Espanya, ha assegurat: "La nostra diferenciació rau en una estratègia sòlida, un model de negoci únic i una filosofia de creixement conjunt amb els clients, empleats, accionistes i la societat. Els clients de Banca Privada i Patrimonial valoren el tracte personal i l'estabilitat en les relacions amb un banc que compta amb una experiència de gairebé 100 anys en l'assessorament patrimonial i en la coinversió, i que gestiona en el millor interès del client. Per oferir un assessorament de banca privada en línia amb les grans entitats internacionals, cal un ecosistema amb una solvència, liquiditat i cobertura altíssimes, una vinculació amb l'entitat i els seus valors, i una visió de mitjà i llarg termini que protegeixi el patrimoni del client de les pressions de rendibilitat en el curt termini. Per això estem convençuts que el nostre model de negoci no és replicable. Ens enorgulleix poder oferir novament aquest compromís i aquests valors als clients i professionals de BNP Paribas que s'incorporen a Banca March amb aquest acord, als quals acollim amb l'entusiasme, el compromís i la responsabilitat amb els quals vam portar a terme la integració reeixida de la branca Mass Affluent de BNP Paribas el 2018".

Antonio Salgado, conseller delegat de BNP Paribas Wealth Management a Espanya, ha assenyalat: "Aquest acord pretén accelerar l'estratègia adoptada fa dos anys per BNP Paribas Wealth Management de centrar-se a prestar un servei diferencial a clients amb patrimonis més grans, als quals podem proporcionar solucions per a la planificació integral del seu patrimoni financer, immobiliari i empresarial, posant a la seva disposició un equip de professionals multidisciplinari i les àmplies capacitats globals del nostre Grup. L'objectiu, d'acord amb l'estratègia global del banc a Europa, és continuar impulsant aquesta activitat i convertir-nos en la banca de referència per a aquests inversors privats. Amb aquest acord amb Banca March aconseguim el millor soci per oferir als clients un servei de qualitat excel·lent a la mida de les seves necessitats, tant per les seves capacitats i recursos com per la seva cultura i valors". "La solvència elevada de l'entitat, la seva reputació irreprotxable, la qualitat del servei i l'assessorament especialitzat que proporcionen han estat elements determinants en la seva elecció", hi afegeix.

El model de coinversió de Banca March, que permet als clients invertir en projectes d'economia real i va començar el 2008, s'ha concretat en inversions per més de 2.400 milions d'euros en diferents tipologies d'actius, sectors i geografies, i gairebé el 50 % de la inversió ha estat aportat pel Grup, complint el nostre compromís de creixement conjunt. En aquest període s'ha obtingut una TIR mitjana ponderada superior al 13 %, en inversions amb horitzons temporals i perfils de risc/retorn molt diferents.

Banca March, líder en gestió de persones, qualitat i tecnologia d'assessorament

Banca March és una organització d'alt rendiment, orientada als resultats i basada en valors ètics de professionalitat, competència, meritocràcia i banca responsable. Això implica disposar dels professionals més preparats, en la formació dels quals l'entitat inverteix més del doble que la resta del sector. Aquest estil de gestió, que posa les persones al centre de totes les iniciatives i cerca oferir un entorn de treball motivador, ha fet Banca March mereixedora de reconeixements internacionals en matèria de recursos humans. Recentment, l'entitat ha estat reconeguda per quart any consecutiu amb la certificació Top Employer i per tercer any amb la de Great Place to Work. Així mateix, el 2021 Banca March va ser una de les deu millors empreses per treballar a Espanya i l'únic banc espanyol entre les millors empreses per treballar a Europa, segons el prestigiós rànquing Best Workplaces 2021 de la consultora independent Great Place to Work.

Banca March ha creat la millor escola de gestors de banca privada del sector a Espanya, cosa que es reflecteix en la qualitat percebuda pels clients. Segons indiquen els resultats del Benchmarking de satisfacció de clients en el sector financer elaborat per STIGA, el 2021 Banca March va ser l'entitat més valorada del sector pel que fa a solidesa i solvència, i es troba entre les millors quant a satisfacció global, Net Promoter Score (NPS), satisfacció amb el gestor, transparència, confiança, relació personal, modernitat i compromís social.

Gràcies al procés de transformació digital de Banca March, l'entitat ha desenvolupat eines per a clients i gestors que permeten oferir una experiència d'assessorament omnicanal sobresortint, i s'ha convertit en líder en tecnologia d'assessorament. Així, els clients de Banca March compten amb el reporting online més complet del mercat, gràcies al qual poden obtenir una informació clara, detallada i àgil del rendiment dels seus estalvis i inversions en temps real.  Així mateix, Banca March ha estat la primera entitat a Espanya a oferir als clients un servei de biometria per veu per a l'aprovació de transferències i ha posat a la seva disposició un dels simuladors fiscals més complets del sector.

BNP Paribas Wealth Management accelera la seva estratègia per centrar-se en grans patrimonis amb necessitats globals

Per la seva banda, BNP Paribas Wealth Management continua amb el seu procés d'especialització en grans patrimonis amb un perfil global, clients als quals ofereix una proposta de valor única, i actualment és una de les entitats internacionals més importants en aquesta àrea d'activitat, amb un volum d'actius sota gestió superior a 5.000 milions d'euros en el mercat espanyol. El Grup BNP Paribas està centrant la seva activitat de Wealth Management cap a un model de negoci especialitzat en grans patrimonis amb un perfil global, als quals aporta un valor més gran en termes de servei personalitzat mitjançant solucions amb un nivell elevat de sofisticació i innovació, aprofitant el conjunt de capacitats del Grup BNP Paribas (Banca Corporativa i Institucional, Asset Management, Real Estate, etc.). Aquest acord permet a BNP Paribas accelerar l'estratègia d'especialització i dedicar tots els seus equips i recursos locals i internacionals a un segment en què pot aportar un gran valor afegit als clients.

Final del contingut principal

.